Kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji, bugünden itibaren yurtta kuvvetli yağışlar olacağı uyarısında bulundu. Sıcaklıklar 5 ile 7 derece azalacak.

Kuvvetli yağış uyarısı!
09 Ekim 2011 Pazar 11:16 tarihinde eklendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu?nun batısı, Batı Karadeniz ile Yozgat, Çorum, Amasya ve Kırşehir çevrelerinde yağışlar etkili olacak. 
    
Yağışların, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında şiddetli ve yer yer aşırı, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, Göller Yöresi ile akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 
    
Yarın iç ve batı bölgelerde devam edecek olan yağışların, Antalya ve Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı, İç Ege, Göller Yöresi, İzmir, Manisa, Eskişehir, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 
    
Yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek, hafta ortasına kadar tüm yurdu etkilemesi Perşembe günü akşam saatlerinden sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. 
    
Hava sıcaklığının yağışla birlikte bugünden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere gelecek hafta tüm yurtta 5 ile 7 derece azalacağı tahmin ediliyor. 
    
Aşırı ve kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
     
-Ege'de yağış- 
     
İzmir'de gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetlenen yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle Hatay ve Güzelyalı semtleriyle, Narlıdere ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. 
    
Yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, itfaiye ve İZSU ekipleri özellikle Konak ilçesinde su baskınlarına karşı yoğun önlem aldı. 
    
Kuzey Ege'deki kuvvetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Zaman zaman hızını artıran rüzgar nedeniyle Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 12.00; Bozcaada'dan Geyikli'ye 11.00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 13.00'te yapılması planlanan seferler geçici olarak durduruldu. Çanakkale-Eceabat ile Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri sürdürülüyor.