Kuyumcu hırsızı kardeşler yakalandı

İzmirin Karabağlar ilçesinde, alarmı ve dışarıdaki kamerası devre dışı bırakılıp, demir kepengi kanırtılarak girilen kuyumcudan 26 bin liralık 14 ayar altın çalan iki kardeş U.Ç. (25) ile S.Ç. (17) İstanbul'da yakalandı.

Kuyumcu hırsızı kardeşler yakalandı
24 Kasım 2013 Pazar 22:23 tarihinde eklendi.
Geçen Cuma günü saat 04.00 sıralarında, 4156 ile 4102 sokak kesişimi 113 numarada bulunan Turgay Aydın’a ait kuyumcudan hırsızlık yapıldı. Sabah işe giden vatandaşlar, kuyumcunun demir kepenginin kırık olduğunu görünce, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu.
 
Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinde, kuyumcudan hırsızlık yapıldığı anlaşıldı. Yapılan incelemede 26 bin lira değerinde, yarım kilo 14 ayar altının çalındığı saptandı. Olay yeri inceleme ekipleri, kuyumcuda parmak izi incelemesi yaptı.
 
KAMERAYA TAKILDI 
 
Kuyumcudan hırsızlık yapılmadan önce alarmın ve giriş kapısının üstündeki, dışarıyı gösteren kameranın kablolarının kesildiği belirlendi. Ancak içeriyi gösteren kameranın kayda devam ettiği anlaşıldı. Bu kameranın kaydettiği görüntüleri inceleyen ekipler, hırsızın dar bir aralıktan içeri girdiğini ve kasanın olduğunu tahmin ettiği arka odanın kapısını kırdığını gördü.
 
Bu odadan birşey alamayacağını anlayan hırsızın yüzük, bileklik gibi takıların bulunduğu tezgaha yöneldiği, çekmeceleri açıp burada bulunan altınları aldığı ve girdiği gibi kepenk aralığından çıktığı görüntülerce saniye saniye kaydedildi.
 
İSTANBUL’DA YAKALANDI, TUTUKLANDI
 
Güvenlik kamerasınca görüntülenen U.Ç. ile suç ortağı olduğu tespit edilen kardeşi S.Ç.’nin kimliğini belirleyen polis, çalışma başlattı. Kentten ayrıldıkları belirlenen iki kardeş, İstanbul otogarında yakalandı. İki kardeşin yanlarında taşıdığı çantada kuyumcudan çalınan altınların da ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltına alınan U.Ç. ve S.Ç., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

DHA