Kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında

İzmir'in Buca İlçesi'nde, kapatılmak üzere olan kuyumcunun camını kırıp yaklaşık 350 gram altın bileziği çalan hırsızlar, geçen 1 aylık süreye rağmen yakalanamazken, hırsızlık anı işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

08 Mayıs 2013 Çarşamba 21:30 tarihinde eklendi.

 

Genellikle bu tip hırsızlık olaylarının İngiltere'de gerçekleştiği belirtilirken, kaçan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
 
Olay, geçen 3 Nisan günü, 254 Sokak 117 numara önünde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası Mustafa Sağlam işlettiği kuyumcu dükkanını kapatmak için hazırlıklara başladı. İşyerinin kepengini indiren Sağlam'ın içeride bulunduğu sırada kimliği belirsiz 2 kişi, çekiç ile vitrin camını kırdı. Vitrindeki yaklaşık 350 gram ağırlığında bulunan 10- 15 bileği, kepengin arasından uzanarak alan hırsızlar, havaya pompalı tüfek ile ateş açtıktan sonra plakası belirsiz bir otomobille olay yerinden kaçtı.

Yaşadığı şoku atlatan işyeri sahibi Sağlam, telefonla polisi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kuyumcuda inceleme yaptı, delil aradı. Emniyet yetkilileri, bu tip hırsızlık olaylarının genelde İngiltere'de yaşandığını kaydetti.
 
TEDİRGİNLİK YARATTI
 
Hırsızlığın üzerinden geçen 1 aya rağmen zanlılar yakalanamazken, hırsızlık anı işyerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, biri pompalı tüfekli iki kişinin kuyumcunun vitrin camını kırarak altınları aldığı, işyeri sahibinin de içeriden çekiştirerek altınları vermemek için mücadeleye verdiği görüldü.

Pompalı tüfekle havaya ateş kaçan zanlılar, ele geçirdiği altınlar ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İşyeri sahibi Mustafa Sağlam, geçen zamana rağmen hırsızların bulunamadığını ve tedirgin olduklarını söyledi. 

DHA