Kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir kuyumcu dükkanını, sahibini oyalayarak soyan hırsızlar 10 bin değerinde yüzük setini tablosuyla birlikte çaldı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 18:38 tarihinde eklendi.

Olay, geçtiğimiz hafta Çifteler Girne Caddesi'ndeki bir kuyumcuda meydana geldi.Gözlerine kestirdikleri kuyumcunun bulunduğu caddeye gelen 3 kişinin cuma pazarının kalabalığından faydalanarak soygunu gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan soygunda, bir erkek 3 şahıs kuyumcu dükkanının önüne gelerek dışarıdaki camekandan içeriyi gözetliyor. Sıradan müşteriler gibi altın beğeniyormuş gibi yapıyorlar. İçeride bir polis memurunun olduğunu fark eden hırsızlar bir müddet daha dışarıda oyalanıyor.

Görüntüden kaybolan şahıslar bir müddet sonra tekrar dükkanın önüne gelip, dışarıda beklemeye başlıyor. Bu sırada içerdeki polisin çıktığını farken hırsızlar dükkanın önünden uzaklaşıyor. Daha sonra hırsızlar hızlıca dükkanın önüne geliyor.

Hırsızlardan ikisi içeri giriyor, biride dükkanın kapısının önünde bekliyor. Dükkana giren hırsızlardan bayan olan tezgahtaki dükkan sahibinin dikkatini başka yüne çekmek için onu oyalıyor. Diğer hırsızda el çabukluğuyla taburenin üzerindeki yüzük tablosunu alarak dükkandan çıkıyor. Dükkanın ününde bekleyen kadın hırsızın yanına gelerek çaldığı tabloyu ona veriyor. Tabloyu alan kadın hırsız tabloyu elindeki beze sararak olay yerinden uzaklaşıyor.

Şehrin mobese kameralarının yaklaşık bir aydır çalışmadığını ifade eden iş yeri sahibi Kamil Bayraktar, zanlıların kalabalıktan yararlandıklarını, olayı tablo kaybolduğunda kısa süre içinde fark ettiklerini ve görüntüleri emniyet yetkilerine ilettiklerini ancak, zanlıların şehirden çıkış yönünün ve kullandıkları aracın tespit edilememesinden dolayı henüz bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Öte yandan olayla ilgili şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.


CİHAN