Kuyumcudan 6 kilo altın çalındı

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, duvarı delinen bir kuyumcudan 6.5 kilo altın çalındı.

Kuyumcudan 6 kilo altın çalındı
04 Aralık 2013 Çarşamba 23:37 tarihinde eklendi.
Önceki aylarda aynı cadde üzerinde benzer yöntemle bir kuyumcudan daha hırsızlık yapılırken, şüphelilerin kimliklerinin belirlenip, yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
 
Geçen Ekim ayında sabah saatlerinde İnönü Caddesi 695 numaradaki Ömer Aykın'a ait kuyumcudan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, işyerinin duvarı delinerek 4 kilo altın çalınmıştı. İşyeriyle bitişik olan kazan dairesinin kapı kilidini kırıp içeri giren hırsızlar, kaloriferde kullanılan demir parçasıyla önce duvarı deldikleri, daha sonra da hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra kayıplara karışmıştı.
 
BENZER YÖNTEM DİKKAT ÇEKTİ
 
Hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmalar sürerken, geçen pazar günü olayın gerçekleştiği İnönü Caddesi üzerinde, bu kez numara 236'daki Nadir Marcalı'ya ait Nadir Kuyumculuk'ta benzer yöntemle hırsızlık yapıldığı ortaya çıktı.

Kamera sistemi bulunmayan ve alarm sistemi çalışmayan kuyumcuya, sabah saatlerinde ve işyerinin yan tarafından duvarı delerek giren hırsızlar, yaklaşık 6.5 kilo altınla kayıplara karıştı. Her iki hırsızlık olayının arasında bağlantı olup olmadığı araştırılıyor. Hırsızların kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DHA