Kuyumcuya sahte altın satınca...

Bursa’da, bir kuyumcuya altın diye imitasyon künye satan üç aylık hamile kadın ve erkek arkadaşı polis tarafından gözaltına alındı.

Kuyumcuya sahte altın satınca...
29 Aralık 2012 Cumartesi 13:17 tarihinde eklendi, 1.243 kez okundu.

 

Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi’ndeki bir kuyumcuya gelen Erkan D. (24) ve üç aylık hamile olduğu öğrenilen Birsen A. (36) imitasyon olan 14 gram ağırlığındaki künyeyi 'altın' diyerek 695 liraya sattı.

Bir süre sonra künyenin sahte olduğunu anlayan kuyumcu, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Güvenlik kameralarından çiftin bindiği aracın plakasını tespit eden polis ekipleri, zanlıların aracını Karacabey ilçesi girişinde durdurdu. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen iki zanlının da emniyette suç kaydı bulunduğu belirlendi. Zanlılar, künyeyi İstanbul’dan bir kuyumcudan aldıklarını tatil için İzmir’e giderken paraları bittiği için satıp harçlık yapmak istediklerini öne sürdü. 
 
Araçlarında 4 adet 17 gramlık altın görünümlü imitasyon künye daha ele geçirilen zanlılar, 'dolandırıcılık' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. İki zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

CİHAN