Kuzey Irak heyeti, BBP’yi ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır‘ın da hazır bulunduğu görüşmede, Irak İslami Birlik Partisi Genel Başkanı Faraj, 1993’den beri Muhsin Yazıcıoğlu ve BBP ile yakın ilişkiler içinde olduğunu belirtti. Faraj, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyorum.

30 Nisan 2013 Salı 18:38 tarihinde eklendi.

 


Muhsin Yazcıoğlu döneminde yürütülen temasları en üst düzeyde devam ettirmek istiyoruz. 100 sene öncesinde Türkiye ile kopan ilişkilerin yeniden ayağa kaldırılmasını istiyoruz. Bu minvalde BBP ile işbirliği yaparak, bölgenin huzuru, güvenliği, bölge insanının refahına katkı sağlamak istiyoruz." dedi.
 
"PYD’Yİ, ÖZGÜR SURİYE ORDUSU İLE ÇATIŞMAMASI İÇİN UYARDIK"
 
AK Parti tarafından sürdürülen "çözüm süreci" ile ilgili görüşlerini de dile getiren Faraj, şöyle konuştu: "Hem PPK hem de PYD’ye Türkiyeyi karşılarına almamalarını, bir Türk-Kürt çatışmasına meydan vermemeleri konusunda Nota verdik.

Suriye deki PYD’ye Özgür Suriye Ordusu ile çatışmaması konusunda uyardık. Bu bizim kırımızı çizgimiz dedik. İsteklerinizi Anayasa dahilinde isteyin , asla silaha başvurmayın , PYD bölgesi Türkiye için 2. bir kandil olmasın dedik. Türkiye, kendi içindeki sorunları kendisi çözmeli, Avrupa ya da diğer dünya ülkelerinin müdahale etmesine fırsat vermemeli. Biz bu noktada Türkiye ye her türlü destek vermeye ve işbirliğine hazırız." 
 
"HERŞEYDEN ÖNCE BİZ KARDEŞİZ"
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, Muhsin Yazıcıoğlu’nun Irak İslami Birlik Partisi ile olan ilişkilerini birliklerini belirterek, "O’nun bıraktığı yerden ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Her şeyden önce biz kardeşiz. 100 yıl önce aynı bayrağın altında birlikte yaşıyorduk. Kendi ülkemizde yaşayan insanların ne kadar mutlu, huzurlu, rahat yaşamasını istiyorsak, komşu İslam ülkelerindeki insanlarında aynı şekilde mutlu, güvenli, huzur içinde yaşamasını istiyoruz." diye konuştu.
 
"PKK ve Barzani’nin Türkiye’de oluşturduğu olumsuz Kuzey Irak algısını sizler yıkabilirsiniz." diye konuklarına seslenen Destici, şöyle devam etti: "Biz BBP olarak Kürtleri kardeşimiz olarak görüyoruz. Türkiyede k tüm İslami unsurlar hangi etnik kökene ait olursa olsun 'Türk Milleti' olarak ifade edilir. Ve her türlü hakka da sahiptir. Diğer unsurlar da azınlık olarak adlandırılır ve hakları bellidir. Kürt kardeşlerimizin bir sorunu varsa biz bunu kendi içimizde çözeriz. Ama PKK’nın elinde silahla bir takım dayatmalarını da kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Sizlerinde bu bölücü, Marksist, sosyalist PKK’yı ve onun siyasi uzantılarını dışlamanızı istiyoruz."
 
BBP, KUZEY IRAK'A HEYET GÖNDERECEK
 
Faraj’ın davetine çok memnun olduğun belirten Destici, Haziran ayı içinde Genel Başkan Yardımcılarından Remzi Çayır’ın başkanlığında bir heyetin, Irak’taki seçimler öncesi gözlemlerde bulunmak ve yaşananları bizzat yerinde görmek üzere Irak’a gideceğini belirtti.

CİHAN