Kuzey Kore’den sıcak mesajlar

Kuzey Kore, Güney Kore ile ilişkileri daha da yumuşatacaklarına dair mesajlar verdi

Kuzey Koreden sıcak mesajlar
05 Ocak 2014 Pazar 14:23 tarihinde eklendi.

Kuzey Kore yönetimine bağlı Vatanı Barışçıl Birleştirme Konseyi, yeni yılda Güney Kore ile ilişkilerinde bahar havası eseceğine dair işaretler verdi. Kuzey Kore Merkez Kanalı’na yazılı mülakat veren Vatanı Barışçıl Birleştirme Konseyi Genel Sekteri Kim Ji-young, birleşme için yeniden çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

“Yeni yıl konuşmasında sıcak mesajlar veren liderimizin ne demek istediğini tam olarak çözmek için konsey çalışanları olarak gayret ediyoruz. Vatanın tekrar birleşmesi için aşırı derece çalışıyoruz.” ifadelerini kullanan Kim, “Bizim milletimizden olan Güney Kore ve yurt dışındaki diasporanın elini daha güçlü sıkarak, özellikle Kuzey Güney ilişkilerini geliştirip vatanın birleştirilmesi için bir mücadele vereceğiz. Bağımsız bir birleşme, barışçıl bir birleşme için ne gerekiyorsa bütün gücümüzü kullanacağız.” dedi.

Vatanı Barışçıl Birleştirme Konseyi, Güney Kore’deki Birleştirme Bakanlığının misyonunu paylaşıyor. Geçen yıl yaz aylarında ilki iptal edilen Kuzey Kore –Güney Kore görüşmelerinde Kuzey Kore heyetine Konsey Genel Sekteri Kim Ji-young başkanlık edecekti.


CİHAN