Kuzeyin Hayaletleri

Dünyada sadece 300 tane kaldığı tahmin edilen Sibirya kaplanlarından 12 tanesine ev sahipliği yapan, Rusya’nın Royev Ruchey hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Kuzeyin Hayaletleri
08 Ekim 2011 Cumartesi 12:50 tarihinde eklendi, 1.931 kez okundu.

 

Bunun sebebi, sadece iki ay önce dünyaya gelen üçüz kaplan yavruları değil, bakışlarıyla görenlerin ilgisini çeken büyük gri baykuşlar...
 
Nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların başında gelen Sibirya kaplanlarının sayısı, Krasnoyarsk kentinde 5 Ağustos günü doğan üç kardeşle artmış oldu. Hayvanat bahçesinde bulunan Kedr ve dişisi İris, bugüne kadar 10 yavru dünyaya getirdi. Bunlardan en sonuncularına Kaktüs, Yasemin ve Nergis adları verildi.
 
Royev Ruchey hayvanat bahçesi, 1940’larda aşırı avlanma yüzünden sayıları 30-40’a kadar inen kaplanların bakımına çok önem veriyor. Cuma günü, sekiz haftalık üçüz kaplanların aşısı yapıldı. Bu esnada yavruların suratlarına yansıyan korku kameralardan kaçmadı.
 
Hayvanat bahçesini gezen gazetecilerin yavru kaplanlar dışında en çok ilgisini çeken hayvanlarsa büyük gri baykuşlar oldu. Kuzey Amerika ve Sibirya’da yaşayan ve “Kuzeyin Hayaleti” olarak da bilinen baykuşların boyu 84 santimetreye, kanat açıklıkları ise bir buçuk metreye varabiliyor.