La Liga'da lider değişmedi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 32. haftasını zirvedeki 3 takım da galibiyetle kapatınca lider de değişmedi.

La Ligada lider değişmedi
19 Nisan 2015 Pazar 12:20 tarihinde eklendi.
Lider Barcelona'nın 2 puan arkasındaki en yakın takipçisi Real Madrid sahasında oynadığı maçta Malaga'yı 3-1 yendi.
 
Real Madrid'in gollerini 24. dakikada Sergio Ramos, 69. dakikada James ve 90+2. dakida Cristiano Ronaldo atarken, Malaga'nın tek golünü 71. dakikada Juanmi kaydetti. Real Madrid'te 4. dakikada Gareth Bale, 59. dakikada da Modriç sakatlanarak oyundan çıktı. 
 
Bu arada Deportivo'yu deplasmanda 2-1 yenen Atletico Madrid, üçüncülüğünü korudu.
 
Atletico'nun gollerini 5 ve 21. dakikalarda Griezmann atarken, ev sahibi Deportivo'nun tek golü 77. dakikada Oriol Riera'dan geldi.
 
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, maçın 44. dakikasında bir faul pozisyonu sonrasında, rakip futbolcunun sarı kart görmesi için hakeme itirazda bulundu. Tüm ikazlara rağmen itirazına devam eden Simeone, hakem Fernandez Borbalan tarafından oyun alanı dışına gönderildi. 
 
Atletico'da ilk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, 58. dakikada yerini Raul Jimenez'e bıraktı. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'e karşı oynanacak rövanş maçını düşünen Simeone, formda futbolcusu Griezmann'ı da 60. dakikada oyundan alarak yerine Fernando Torres'i oynattı.
 
Öte yandan lider Barcelona, sahasında oynadığı maçta zorlu rakibi Valencia'yı 2-0 yendi.
 
Karşılaşmanın 1. dakikasında Luis Suarez ile öne geçen Barcelona'nın ikinci golünü 93. dakikada LionelMessi attı. Maçın kader anlarından biri 74. dakikada Barcelonalı kaleci Bravo'nun Valencialı Rodrigo'nun kullandığı penaltıyı kurtarması oldu.
 
Barcelona forması ile 400. golünü atan Messi, maç sonrası twitter hesabından "Barcelona ile 400. gol. Umarım çok daha fazla gol atabilirim. Ama daha önemlisi çok zor bir maçta 3 puan almamızdı" diye yazdı.
 
La Liga'da bugün oynanan 32. hafta maçları sonunda lider Barcelona 78 puana yükselirken, ikinci Real Madrid 76, üçüncü Atletico Madrid ise 69 puanla liderin arkasında sıralandı. Valencia ise 65 puanda dördüncü sırada kaldı.