La Liga'da şike depremi!

İspanya La Liga için dolaşan şike söylentileri gerçeğe dönüştü. İspanya Spor Yüksek Mahkemesi, davayı açtı.

La Ligada şike depremi!
06 Ağustos 2013 Salı 15:40 tarihinde eklendi.
 
Daha önce İspanyol medyasına iddia olarak yansıyan şike söylentileri, İspanya Spor Yüksek Mahkemesi Başkanı Miguel Cardenal tarafından araştırılmak üzere dava edildi ve soruşturma İspanyol polisi tarafından başlatıldı. Cardenal; "Temiz bir futbol istiyoruz" açıklamasını yaparak davayı duyurdu.
 
Daha önce, Girona Başkanı Joaquim Boadas'ın basına verdiği demeçte Racing Santander'den bazı kişilerin kendisinden toplantı isteyerek maç sonucu 'sabitlemek' için görüşme talebinde bulunduklarını açıkladı. Boadas ayrıca, kalecisi Dani Mallo'nun Xerez ile oynadıkları maçta şike yaptığını açıkladı. "Eski kaptanım ve kalecim Dani Mallo gelerek, Xerez maçı için benden 120 bin euro para istediğini, ona bu miktarın teklif edildiğini söyledi. Biz 'hayır' cevabını verdik. Öncelikle bizim böyle bir paramzı yoktu, ayrıca vermemeyi tercih ettik çünkü o maçın bizim için bir önemi yoktu" dedi.
 
Ancak, şike söylentileri bununla sınırlı kalmadı ve 6 ikinci lig maçının yanısıra, 3 adet İspanya La Liga maçında da şike olduğu nedeniyle soruşturma başladı.
 
Konu hakkında açıklama yapan Lig başkanı Javier Thebes; "Ben bu maçlarda şike olmadığını söyleyemem. Devam eden bir soruşturma esnasında erken karar vermeye karşı dikkatli olmalıyım. Ancak, şüpheler ve deliller, bu maçlarda olağanüstü bir durum olduğunu ve ilginç oranlarda bahis oynandığını doğruluyor. Ayrıca, maçların öncesinde ve sonrasında bazı buluşmalar gerçekleşmiş." dedi.
 
Thebes; "Tüm taraflar sorgulanıyor ve polis bozulmayı önlemek adına savcıyla birlikte hareket ediyor. Soruşturmanın ne boyutta olduğunu söyleyemem çünkü ben de bilmiyorum. Eğer bilseydim de söylemezdim" diyerek sözlerini noktaladı.
 
İspanya basınında çıkan haberler göre şu maçlarda şike yapıldı;
 
Levante - Deportivo (La Liga)
Levante - Celta Vigo (La Liga)
Zaragoza - Athletic Bilbao (La Liga)
Hercules - Sabadell (Segunda)
Huesca - Sabadell (Segunda)
Racing Santander - Girona (Segunda)
Girona - Xerez (Segunda)
Racing Santander - Hercules (Segunda)
Cordoba - Xerez (Segunda)

Skorer