Ladin böyle evlenmiş

El Kaide lideri Usame bin Ladin’in şu an Pakistan’da gözaltında bulunan Yemenli son eşini bulan şeyh, bu evliliği nasıl organize ettiğini anlattı.

Ladin böyle evlenmiş
11 Mayıs 2011 Çarşamba 13:28 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.

 

ABD’li komandoların 2 Mayıs günü düzenlediği baskında öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin’in şu an Pakistan’da gözaltında bulunan Yemenli son eşini bulan şeyh, bu evliliği nasıl organize ettiğini anlattı.
 
Yemenli şeyh, Reşad Muhammed Said İsmail, 1999 yılında Afganistan’ın başkenti Kabil’de verdiği vaazlarla tanınan, önemli bir El Kaide üyesiydi. Eylül ayında hayatının en önemli telefonunu alan İsmail, bin Ladin tarafından “kendisine doğru kadını bulmakla” görevlendirildi.
 
El Kaide lideri, eşinin nasıl olmasını anlatırken İsmail dikkatle dinledi. Bin Ladin, “Dindar, sorumluluk sahibi, 16–18 yaşlarında, iyi huylu, iyi bir aileden gelen ve en önemlisi sabırlı” bir eş istedi. Bin Ladin kendisi için bulunacak kişinin “istisnai durumlarına katlanabilecek birisi olması gerektiğini” belirtti.
 
BİN LADİN’E MEMUR KIZI
 
Şeyh İsmail, bir memurun kızı ve geçmişte öğrencisi olan 17 yaşındaki Emel Ahmed El Sadah’ın, 44 yaşındaki bin Ladin için biçilmiş kaftan olduğunu düşündü. 2000 yılında Yemen’deki memleketi Ibb şehrine dönen İsmail, Emel’e giderek bin Ladin’in kim olduğunu, ABD’liler tarafından takip edildiği için sürekli bir yerden diğerine gittiğini anlattı. Emel, bin Ladin’in verdiği 5 bin dolarlık başlık parasını “sorumluluğunu bilerek” kabul etti ve Afganistan’ın yolunu tuttu.
 
Çöpçatan İsmail, Emel ve Emel’in ağabeyi, ilk olarak Pakistan’ın Karaçi kentine, oradan da Ketta kentine geçti.
 
ŞİİRLER OKUNDU, ŞARKILAR SÖYLENDİ
 
Bin Ladin, eşini almak için birkaç gün sonra muhafızlarını gönderdi. Düğün, Taliban’ın operasyonlarının merkezi olan Kandahar’da yapıldı. Bin Ladin’in ayaklarının dibinde bir koç kurban edildi ve davetliler yeni evli çift için şiirler okudu, şarkılar söylendi. 
 
Şeyh İsmail, bugün bin Ladin ailesinin, özellikle eşlerinin, El Kaide için bin Ladin’in ölümünden bile daha önemli olduğunu belirtti.
 
İsmail, “Yemen’de bin Ladin’in ölümünü sevinçle karşıladık. Çünkü onun isteği ABD’lilerin elinde şehit düşmekti. Ancak eşlerinin onuru, bizim dokunulmaz olarak kabul ettiğimiz bir husus” dedi.