"Ladin kendini ihbar etti"

Amerikan askerlerince Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in buradaki yaşamının detayları ortaya çıktıkça...

Ladin kendini ihbar etti
23 Mayıs 2011 Pazartesi 13:10 tarihinde eklendi.

 

Pakistanlı yetkililer Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü evde araştırmalarını sürdürürken, Bin Ladin'in Pakistan'da geçirdiği yıllardaki hayat öyküsü de ortaya çıkmaya başladı.
 
Ortaya çıkartılan gerçekler, özellikle Pakistanlı yetkililer arasında "Bin Ladin'in CIA'e kendi kendisini ihbar ettiği" yönündeki şakaların yapılmasına yol açıyor.
 
Daily Mail'in haberine göre, Bin Ladin'in Pakistan'da geçirdiği son beş yıl oldukça sıkıcı ve her günü de birbirinin aynısıydı. Kapalı kaldığı evin içerisinde durmadan tartışan üç karısı, çocukların gürültüsü ve metrelerce yüksekliğindeki duvarların arasında Bin Ladin'in sinirlerinin yıprandığı düşünülüyor.
 
El Kaide liderinin üç eşinin arasında özellikle son dönemde çıkan tartışmalar ve yaşlı eşlerin en genç eşi ihanetle suçladıkları da ortaya çıkarıldı. Yaşlı eşlerin, en genç karısının Bin Ladin'i korumak için bacağından vurulmayı göze aldığı haberlerinin de yalan olduğunu söyledikleri iddia ediliyor.
 
Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, "Pakistan'da 'Bin Ladin'in CIA'e kendi kendisini ihbar ettiği, çünkü beş yıl boyunca üç eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşamasının kendisini en sonunda delirttiği' şakaları yapılıyor." diyor.
Eski CIA görevlisi Glenn Carle de bu sözlere eklemede bulunuyor: "Cep telefonu ve internet kullanmamak kulağa oldukça profesyönel taktikler olarak geliyor. Ancak metrelerce yüksek duvarların arkasında çok miktarda kadın ve çocukla yaşamak bunun tam tersi."

Milliyet