Ladin'in cep telefonu sırları

Pakistan'da geçtiğimiz Mayıs ayında Amerikan komandoları tarafından öldürülen Usame bin Ladin'e ait cep telefonunda...

Ladinin cep telefonu sırları
24 Haziran 2011 Cuma 16:43 tarihinde eklendi, 1.189 kez okundu.

 

Pakistan’da geçen mayısta Usame bin Ladin’in Amerikan komandoları tarafından öldürüldüğü operasyonda ele geçen bir cep telefonu, Pakistan istihbaratıyla da temas halindeki El Kaide’ye bağlı bir gruba ulaşılmasını sağladı.
 
New York Times gazetesinin haberine göre, Amerikalı yetkililer, Bin Ladin’in operasyonda öldürülen bir kuryesinin üzerinde çıkan bu cep telefonundan yapılan aramalar sayesinde Amerikalı soruşturmacıların Pakistan’da 2002’den bu yana faaliyeti yasak olan silahlı aşırı dinci grup Harekat-ül Mücahidin’in (HUM) sorumlularına ulaştıklarını belirttiler.
 
Amerikalı yetkililer, cep telefonu sayesinde kimlikleri belirlenen HUM sorumlularının bizzat kendilerinin Pakistan gizli servis çalışanlarına telefon ettiklerinin tespit edildiğini belirttiler, ancak Pakistan istihbarat servisindeki bu kişilerin kim olduğunu ya da seviyelerini açıklamadılar.
 
Üst düzey bir Amerikalı yetkili, "Bu ciddi bir iddia, araştırıyoruz" dedi.
 
ABD Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyondan bu yana, El Kaide liderinin İslamabad’a üç saat uzaklıktaki bir garnizonun yanında bulunan villada direnişçi grupların işbirliği sayesinde yaşadığını ve Pakistan istihbaratı ile ordusundan bazılarının da El Kaide liderine yardım etmiş olabileceğini düşünüyor.