"Ladin'in cesedi elimizde"

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü ve cesedinin de ellerinde olduğunu açıkladı.

Ladinin cesedi elimizde
02 Mayıs 2011 Pazartesi 08:20 tarihinde eklendi, 1.266 kez okundu.

 

Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, son zamanlarda gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda Usame Bin Ladin'in yerinin nokta olarak belirlendiğini ve kendisinin talimatıyla gerçekleştirilen bir kara operasyonu sonucu Pakistan'da ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.
 
Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda, "Adalet yerini buldu" ifadesini kullanan Obama, El Kaide liderinin cesedinin ABD'li yetkililerin elinde olduğunu belirtti. Düzenlenen operasyonda hiçbir ABD'linin ölmediğini ve sivil kayıpların yaşanmadığına dikkat çeken Obama, "ABD, El Kaide lideri ve binlerce erkek, kadın ve çocuğun ölümünden sorumlu bir terörist olan Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü bir operasyon yürüttü” dedi.
 
İSTİHBARAT BİRKAÇ AY ÖNCE GELDİ
Bir kaç ay önce Ladin'le ilgili istihbaratın alındığını belirten Obama, geçtiğimiz hafta da operasyon talimatını verdiğini açıkladı. Az sayıda Amerikan özel timinin gerçekleştirdiği operasyonda ABD askerlerinin zarar görmediğini kaydeden Obama, şu ifadeleri kullandı:
 
“11 Eylül’ü yapanları adalete teslim edeceğimiz konusunda kararlıydık. Çok hızlı bir şekilde 11 Eylül’ü yapanların Usame Bin Ladin’in öncülüğünde olduğunu anladık ve mücadelemize başladık. Geçtiğimiz 10 yıl içinde Afganistan’da başarılı operasyonlar yaptık ve 11 Eylül komplosunun paçası olan birçok militanı yok ettik. Göreve geldikten sonra CIA başkanı Leon Panetta’ya El Kaide ağının yok edilmesi ve Usame Bin Ladin’in bulunması talimatını verdim. Geçtiğimiz günlerde, bana Bin Ladin hakkında önemli ipucu ulaştırıldı. Bu ipucunun izini sürmek aylar aldı. Geçen hafta, artık harekete geçmek için elimizde yeterli bilgi olduğuna inandım ve harekete geçme talimatı verdim.”
 
“Hem Amerika’da hem de bütün dünyada dikkatli olmalıyız. Bir kere daha söylüyorum. Bizim sorunumuz İslam’la değil. Başkan Bush’un dediği gibi, bizim mücadelemiz İslam’a karşı değil, teröre karşı. Bin Ladin İslami bir lider değil.”
 
Obama, konuşmasını "Dostlarımıza müttefiklerimize teşekkür ediyoruz" diyerek bitirdi.
 
Çok sayıda ABD vatandaşı haberi Beyaz Saray önünde coşkuyla kutlamaya başladı.
 
 
ZERDARİ'Yİ ARADI
Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi.
 
ABD Başkanı Obama, ABD'nin Amerikan vatandaşlarının savunulmasında gereken her şeyi yapacağını da vurguladı.