Ladin'in sakal sırrı!

Usama Bin Ladin'i yakalayan ekipte bulunan Amerikan askerlerinden birinin takma adıyla yazdığı kitap daha yayınlanmadan dünya basınına malzeme vermeye devam ediyor.

Ladinin sakal sırrı!
03 Eylül 2012 Pazartesi 10:37 tarihinde eklendi, 1.929 kez okundu.

 

 Mark Owen imzalı kitapta yazar El Kaide liderinin sakallarını Amerikan firması Combe Incorporated'in ürettiği 'Just for Men' saç boyası ile boyadığını öne sürdü. 'No Easy Day' adlı kitapta, Ladin'i ölü bulduğunu öne süren Owen, odada ilk gözüne çarpan şeylerden birinin 'Just for Men' saç boyası olduğunu yazdı.
 
Owen, "Bİr kutu Just For Men saç boyası buldum, bununla sakallarını boyuyor olmalı diye düşündüm. Sorun yoktu genç görünüyordu" dedi. Usama bin Ladin'in beyaz sakallı ve ardından koyu sakallı görüntüleri yaşarken de basına konu olmuştu. Owen had followed up the fatal strike with a series of sho
 
'ZATEN ÖLMÜŞTÜ'
 
Usama bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonu anlatan "No Easy Day' isimli kitaba göre El Kaide lideri ABD askerleri odasına girmeden önce zaten ölmüştü ve silahsız bulunuyordu. Mark Owen adında takma bir isimle yazılan kitapın yazarı operasyonda bulunan "Team Six' (6.Takım) üyelerinden biriydi ve 2011 Mayıs'ında Usama bin Ladin'i ölü olarak bizzat görmüştü. El Kaide liderinin ABD askerlerleri oraya ulaştığında zaten ölü olduğu daha önce İran tarafından da söylenmiş ve ABD tarafından yalanlanmıştı. 
 
Yazarın iddiasına göre yatak odasında buldukları Ladin, yerde bir kan havuzunun ortasında yatıyordu. Kafasının sağ tarafında bir delik vardı ve başında iki kadın feryat figan ağlıyordu. 
 
Donanma ekibinden Matt Bissonnette olduğu düşünülen ancak kitap için takma ad kullanan yazar, kendileri merdivenlerden beş adımdan az atmışken "bop, bop' şeklinde bir silah sesi duyduğunu yazdı. 
 
11 EYLÜL'DE YAYINLANACAK
 
Associated Press haber ajansının ulaştığı bilgiye göre yazar, ulusal güvenliği herhangi bir şekilde tehdit edecek herhangi bir bilgiyi kitabında kullanmadığını belirtiyor.
Pentagon ve CIA yetkilileri 11 Eylül'de İkiz Kuleler'e yapılan saldırının yıl dönümünde çıkması planlanan kitabın kopyalarını çoktan incelemeye aldı. Kitap iyice incelendikten sonra, yazar hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağına da karar verilecek.
 
Öte yandan Cihad yanlısı El Kaide internet siteleri yazarın fotoğraflarını onu "katil' ilan ederek yayınlıyor.

Vatan Gazetesi