"Lady Gaga akılsız olmalı"

İlginç bir kostüm için her şeyi yapmaya hazır olan Lady Gaga, Rusya'dan birkaç kürk alınca hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti

Lady Gaga akılsız olmalı
21 Aralık 2012 Cuma 09:09 tarihinde eklendi.

 

Ününün önemli bir kısmını ilginç kostümleri sayesinde elde eden Lady Gaga, farklılık arayışında kürke de el atınca hayvan hakları savunucularını kızdırdı.
 
Şarkıcı Rusya’nın ünlü mağazası Helen Yarmak’tan Rus samuru ve gümüş tilki kürkleri aldı.
 
Hayvanların henüz canlıyken derilerinin soyulması yoluyla yapılan bu kürklere Lady Gaga, yaklaşık olarak 230 bin dolar ödedi. Bu haberi alan hayvan hakları aktivistlerinin tepkisi ise gecikmedi.
 
PETA ünlü şarkıcıyı, "Lady Gaga zamansız ve yersiz olduğu gibi akılsız da olmalı. Ülkenin şiddetle mücadele ettiği bu günlerde Gaga, en az 30 hayvanın katledilmesi ile elde edilen bir kürkü satın alıyor" açıklamasıyla eleştirdi.
 
Lady Gaga Ağustos ayında PETA aktivistlerine ve davranışını eleştiren diğer kişilere yönelik, "Sizin his ve görüşlerinizi önemsediğimi ve hayat felsefenizi her zaman desteklediğimi bilmenizi isterim. Ancak hiçbir şekilde şiddet içeren bir aktiviteyi desteklemiyorum. Ben sizin görüşlerinize saygı duyuyorum, siz de benimkilere duymalısınız" açıklamasında bulunmuştu.
 
Hayvan haklarına saygı duyduğunu söyleyen sarkıcı 2010 MTV Müzik ödüllerinde giydiği etten kıyafetinin ardından, gerçek kürk giymeyi tercih edip etmediği konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.