Lakers Miami'nin kollarında

NBA'de 2010'un belki de en büyük buluşmasında Lakers, Heat'i konuk etti. Sonucu merakla beklenen mücadelede, LeBron James triple-double ile maça damga vurarak Kobe'li Lakers'ı Staples Center'da devirdi.

Lakers Miaminin kollarında
26 Aralık 2010 Pazar 10:27 tarihinde eklendi, 1.403 kez okundu.

 

Bütünün dünyanın sonucunu merakla beklediği mücadelede gülen, LeBron James'in takımı Miami Heat oldu. Heat, Los Angeles Lakers'ı Staples Center'da 19 bin Lakers taraftarı önünde 96-80 devirdi.
 
Milyonların izlediği ve NTV'den canlı yayınlanan maçta, kimin galip geleceği kadar Kobe-LeBron buluşması ve sakat olmasına rağmen parkeye çıkan Wade'in neler yapacağı merakla bekleniyordu. Staples Center'daki mücadeleyi her zaman olduğu gibi dünyaca ünlü Hollywood yıldızları takip ederken LeBron ortaya koyduğu performansla başrolü herkesten çaldı ve geceye damga vurdu.
 
"Kral" LeBron 39 dakika süre aldığı maçta, 14'te 8 saha içi isabet bulurken 6'da 5 üç sayılık basket ve 6'da 6 serbest atış isabetiyle toplamda 27 sayı, 11 ribaund, 10 asist ve 4 top çalmayla triple-double yaparak Miami Heat'i zorlu Lakers deplasmanında 16 sayılık farkla zafere taşıdı.
 
Miami Heat'in en skorer ikinci ismni 24 sayı kaydeden ve 13 ribaundla double double yapan Chris Bosh oldu. Maça çıkacağı sabah saatlerinde belli olan ve kasığındaki ağrıyla oynayarak 37 dakika süre alan Dwyane Wade ise 18 sayı 6 asist ve 5 ribaundla galibiyete katkı yaptı. Heat'te maça sonradan girerek 30 dakika süre alan Mario Chalmers 13 sayıyla maçı tamamladı. 24 dakika süre alan Ilgauskas ilk beşte başladığı maçta 6 sayıda kaldı.
 
Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant beklentileri karşılayamazken 17 sayı, 7 asist, 6 ribaundluk performansla maçı tamamladı. Kobe, Pau Gasol ile birlikte Lakers'ın en skorer ismi olurken 16'da 6 saha içi isabet oranıyla maçı tamamladı. Gasol da saha içi isabetlerindeki kötü yüzdesiyle dikkat çekti. İspanyol yıldız 17'de 8'de kaldı. Lakers'ta Lamar Odom 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve kenardan gelen Shannon Brown 10 sayıyla oynadı.
 
Los Angeles Lakers, bu sonuçla peş peşe ikinci mağlubiyetini aldı. Miami Heat ise 15'te 14 yapmayı başardı.
 
Los Angeles Lakers bir sonraki maçında San Antonio Spurs ile ve Miami Heat de New York Knicks ile karşılaşacak.
 
LeBRON'DAN BİR "TRIPLE DOUBLE" KLASİĞİ 
Los Angeles Lakers'ı deplasmanda deviren ve erken final olarak görülen mücadelede Miami Heat'i sırtlayan LeBron James, 27 sayı, 11 ribaund, 10 asist ile Heat kariyerindeki 3'üncü ve toplamda da 31'inci triple-double'ını yaptı.
 
YEŞİL AYAKKABI UĞURU TUTMADI 
Los Angeles Lakers'ın 5 şampiyonluk yüzüğü bulunan süper yıldızı Kobe Bryant'ın noel tatili için giydiği yeşil renkli özel ayakkabıları Miami Heat karşısında şans getirmedi. Kobe, saha içi atışlarında 16'da 6, üç sayılık atışlarda 3'te 1 ve serbest atışlarda 5'te 4'te kaldı.
 
NOELDE LAKERS İSTEDİĞİNİ BULAMIYOR 
Noel tatilinde maç yapılmasından yana olmadığını bir çok kez ifade etmiş olan Lakers coachu Phil Jackson, bir kez daha noelde maç kaybetti. Önceki sene de LeBron'lu Caveliers, Lakers'ı noelde yenmeyi başarmıştı. Lakers bu yenilgiyle birlikte 1999'dan beri noelde yaptığı maçlarda 4 galibiyet elde ederken 8 kez de salondan boynu bükük ayrıldı.
 
STAPLES CENTER'IN YILDIZLARI 
Los Angeles Lakers'ın Miami Heat'i konuk ettiği ve 19 binin üzerinde taraftarın salonda yer aldığı maçta her zaman olduğu gibi bir çok yıldız vardı. Cameron Diaz, Javier Bardem, Penelope Cruz, Larry David, Kanye West, will.i.am, Gabrielle Union, Emmanuelle Chriqui, Jeremy Piven, Christian Slater ve Lionel Richie, bu dev maçı yerinde takip eden ünlü isimler arasındaydı.
 
Ntv Spor