Lal Dedeoğlu’na hapis şoku

Cem Yılmaz’la yaşadığı aşkla adını duyuran işletmeci Lal Dedeoğlu’na, 4 yıldır borcunu ödemediği işadamının açtığı davada 10 günlük hapis cezası çıktı

Lal Dedeoğluna hapis şoku
16 Aralık 2011 Cuma 08:26 tarihinde eklendi, 2.224 kez okundu.

 

Şovmen Cem Yılmaz’ın eski sevgilisi, işletmeci Ayşe Lal Dedeoğlu’na hakkında açılan alacak davasında hapis kararı çıktı.
 
İşadamı H.D., Dedeoğlu’nun 2007’de kendisinden Buz Turizm Gıda ve Eğlence Hizmetleri San. Tic. Tid. Şti. adına 30 bin dolar borç aldığını ama bu parayı ödemediğini belirterek alacak davası açtı.
2009’da açılan dava sonucunda Şişli 5. İcra Müdürlüğü’nde icra takibi başlatıldı. Ancak icra için gidildiğinde, belirtilen adresin boş olduğu tespit edildi.
 
İki ayrı dava açıldı
İşadamı yaptığı araştırmada, Dedeoğlu’nun Buz Turizm şirketinin iflasını istemeden 333 Mimarlık Reklam San. ve Tic. Şti. unvanlı yeni bir şirketle Buz adındaki işletmelerini Bej adı altında işletmeye başladığını, şirketin ortağıyken hisselerini erkek arkadaşı Deniz Duru ve kardeşi Ufuk Duru’ya devrettiğini belirledi.
 
H.D., Dedeoğlu’na sermaye şirketinin iflasını istememek ve yeni kurduğu şirketle alacaklılarını zarara uğratmak kastıyla 2 ayrı dava açtı. İşadamına olan borcu faiziyle birlikte 100 bin liraya ulaşan Dedeoğlu hakkında 17. İcra Ceza Mahkemesi’nden, alacaklısını zarara uğratmak kastından 6 ay hapis kararı çıktı. Bu karar 13 bin lira para cezasına çevrildi.
 
Dedeoğlu’na şirketinin iflasını istememek suçundan da 10 gün hapis kararı çıktı. Ancak bu hapis kararı İcra İflas Kanunu hükümleri gereğince para cezasına çevrilemediği için, cezanın onaylanması halinde Dedeoğlu 10 gününü hapishanede geçirecek.

Milliyet