Lamborghini de modaya uydu

Porsche, Maserati ve Bentley’den sonra İtalyan Lamborghini de hem yolda hem arazide kullanılan SUV segmentine girmeye karar verdi

Lamborghini de modaya uydu
11 Nisan 2012 Çarşamba 09:45 tarihinde eklendi, 1.620 kez okundu.

 

Volkswagen çatısı altında faaliyet gösteren Lamborghini, ilk SUV modelinin konseptini 23 Nisan’da kapılarını açacak Pekin Otomobil Fuarı’nda sergileyecek. Kaslı ve sıradışı tasarıma sahip 4x4’te; Gallardo modelinde kullanılan ve 585 beygir güç üreten 5.2 litre hacminde V10 benzinli motor kullanılacak. Araç, performansının artırılması, daha hafif olması için karbon fiberden üretilecek.
 
Lamborghini, arazi kabiliyetini Porsche Cayenne ile Volkswagen Touareg’den alacak. Henüz ismi açıklanmayan Lamborghini SUV’nin 2015 yılında yollara çıkması bekleniyor. Süper lüks markalar içinde SUV segmentine ilk olarak Porsche, Cayenne modeliyle giriş yaptı. Önemli satış rakamları elde eden Alman şirketi, Maserati izledi.
 
Maserati, geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Kubang’ı dünyaya tanıttı. 2014 yılında piyasaya sunulacak araç şimdiden büyük ilgi gördü hatta 5 Türk müşteri daha aracı görmeden sipariş bile verdi.
 
Bu yılın Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda ise Bentley, uzun süredir merakla beklenen SUV modelinin konsepti EXP 9 F’yi sergiledi. 
 
Ferrari: Biz yarışçıyız ciple ilgilenmiyoruz 
 
Maserati, Bentley ve Lamborghini’nin aksine Ferrari, süper lüks markaların uzak kalamadığı SUV segmentine soğuk bakıyor. İtalyan spor otomobil üreticisi, bugüne kadar ortaya atılan ‘Ferrari SUV üretecek’ iddialarını net bir dille yalanlıyor. Ferrari Başkanı Luca Cordero di Montezemolo, markanın böyle bir projesi olmadığını ve performanslı otomobillere odaklanmaya devam edeceklerini belirtiyor. Son olarak Mart ayı ortasında 458 Spider’ın İstanbul’daki tanıtımına katılan Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta da SUV’nin çok kârlı bir alan olduğunu ancak yine de SUV üretmeyeceklerini açıklamıştı. Gallota, “Ferrari’nin DNA’sında yarış ve yarış pistleri var. Bu böyle de devam edecek. SUV ile ilgilenmiyoruz” dedi.