"Lan hırbo sen Müslümansan"

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’a ‘’Lan hırbo. Sen Müslümansan, ben şimendiferim’’ denilmesi nedeniyle Ulusal Kanal’a uyarı cezası verildi.

Lan hırbo sen Müslümansan
11 Mart 2013 Pazartesi 10:05 tarihinde eklendi, 1.206 kez okundu.

 

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner için de, ‘’Sarıklı, badem bıyıklı’’ nitelemesi 11 bin lira ceza getirdi.
 
Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında 15 Ocak 2013’de Ulusal Kanal’da yayınlanan ‘’TV Gazetesi" adlı program ele alındı. Sunucu Halil Nebiler, ‘’Kadınların çalışma hayatında yer almamasını isteyen’’ Zaman yazarı Ali Bulaç’ı eleştirdi. Bulaç’ın ‘’Kadının ilk görevi annelik ve ev hanımlığıdır. Kapitalist piyasa, kadını ev dışına çıkarıyor. Erkeğin fıtri rolünü kaybetmesi, onu vahşi cinayetlere sürüklüyor’’ biçimindeki yazısını okudu.
 
Nebiler, daha sonra da ‘’Ne diyon lan sen hırbo, terbiyesiz adam. Benim karım da çalışıyor. Ben niye vahşi cinayet işlemiyorum. Sizin beyniniz öyle işliyor, Sizin kafanızla çok kadın ölür. Yazıklar olsun size be. Bunlar müslümansa, ben şimendiferim’’’ dedi. RTÜK de bu sözleri,’’İnsan onuruna aykırı ve eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü’’ buldu ve Ulusal Kanal’a uyarı cezası verdi. 
 
2. CEZA 11 BİN LİRA
 
RTÜK, Ulusal Kanal’da yayınlanan ve sunuculuğunu Sabahattin Önkibar ile eski bakan Ufuk Söylemez'in yaptığı "Alternatif" adlı programa da ceza verdi. 6 Ocak 2013 tarihli programda Önkibar, MHP lideri Devlet Bahçeli için,‘’ Derin devletin tayin ettiği figür’’ Gazeteci Eyüp Can için ‘’F Tipi’’ Gazeteci Cengiz Çandar için de ‘’Amerikan etki ajanı’’ dedi.
 
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Sedat Laçiner için ise ‘’Sarıklı rektör, Badem bıyıklı, Yumurta topuklu, Mürit, Gerici, Yobaz, Sapkın zihniyetli’’ ifadeleri kullanıldı. RTÜK ’de ‘’Kişilerin eleştiri sınırları dışında küçük düşürülmesi’’ gerekçesiyle Ulusal Kanal’a 11 bin 886 lira ceza verdi.