Lapseki'de cinayet şüphelisi yakalandı

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi Gürecialtı Mevkii’ndeki yazlığının balkonunda otururken av tüfeğiyle öldürülen Alman 70 yaşındaki Rudolf Kristoph Bohn'un cinayet şüphelisi, jandarmanın filmleri aratmayan araştırması sonucu yakalandı.

26 Temmuz 2013 Cuma 18:57 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.
Jandarma, olay yerinde bulduğu bir sigara izmaritinden yola çıkarak şüpheli çoban 25 yaşındaki Muharrem Ö.’ye ulaştı. Hırsızlık için girmek istediği yazlıkta yaşlı adamı öldürdüğünü itiraf eden Muharrem Ö.’nün kardeşinin de geçen Şubat ayında bir kişiyi baltayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.
 
Lapseki İlçesi Gürecialtı Mevkii’nde geçen pazar günü saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, Rudolf Kristoph Bohn yazlığının balkonunda otururken kimliği belirsiz kişinin av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan, ardından evin kapısını çalıp televizyon izleyen yaşlı adamın eşi 69 yaşındaki Ursula Katharina Bohn ile kapıda karşılaşınca kaçarak gecenin karanlığında izini kaybettirdi. Saldırgan kaçarken de evin önündeki minibüsün sağ ön lastiğini kesti.
 
Bohn'un cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ülkesi Almanya'ya gönderildi, jandarma ise cinayet şüphelisinin peşine düştü.
 
JANDARMANIN ÇALIŞMASI FİLMLERİ ARATMADI
 
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, faili meçhul cinayeti aydınlatmak için özel bir araştırma ekibi kurdu. Olay yeri ve çevresinde didik didik delil arandı. Bohn'a ateş edildiği düşünülen noktaya yakın yerde bir sigara izmariti bulan özel ekip, bu küçük ayrıntıdan yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi.
 
Filmleri aratmayan bir çalışmaya imza atan jandarma ekipleri, ilk olarak sarma sigaranın kağıdının markasını tespit etti. Belirlenen marka sigara kağıdının Lapseki İlçesi’nde satıldığı yer saptandı. Söz konusu marka sigara kağıdını alanların isim ve eşkalleri belirlendi. Alman turistin eşi Ursula Katharina Bohn'un verdiği eşkale uyan ve bu marka sigara kağıdı alışverişi yapan üç kişi tespit edildi.
 
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
 
Gözaltına alınan üç kişi sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Şüphelilerden Kocaveli Köyü’nde yaşayan, ancak cinayetin işlendiği yazlığa 800 metre mesafedeki bir hayvan damında çobanlık yapan Muharrem Ö., sorgudaki tutarsız ifadeleri ve endişeli tavırlarıyla dikkat çekti.

Üç şüphelinin fotoğrafları, cinayete kurban giden Bohn'un eşine gösterildi. Ursula Katharina Bohn, ilk tespitte, Muharrem Ö.’nün, saldırgana çok benzediğini dile getirdi. Bunun üzerine canlı teşhis kararı alındı. Ursula Katharina Bohn, canlı teşhiste Muharrem Ö.’nün cinayet şüphelisi olduğunu söyledi. Jandarmanın tekrar sorguya aldığı Muharrem Ö., suçunu itiraf etti.
 
Muharrem Ö.'nün, hırsızlık amacıyla yazlığa girmek istediğini, bu sırada balkonda Bohn’la karşılaşınca da av tüfeğini ateşleyerek yaşlı adamı öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
 
BIÇAK DA ELE GEÇİRİLDİ
 
Cinayetin aydınlatılmasının ardından olay yerine 800 metre uzaklıktaki hayvan damında arama yapıldı. Muharrem Ö.’nün, yazlığın önünde park halinde bulunan Bohn çiftine ait minibüsün sağ ön lastiğini kestiği bıçak da burada jandarma tarafından ele geçirildi. Muharrem Ö., cinayeti işlediği av tüfeğini, yazlığın yakınında, denize attığını söylemesi üzerine, Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı dalgıç timi bölgede av tüfeğini arama çalışması başlattı.
 
Şüpheli Muharrem Ö., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
KARDEŞİ DE CİNAYETTEN TUTUKLU
 
Alman turist Rudolf Kristoph Bohn'un cinayet şüphelisi Muharrem Ö.’nün kardeşi 21 yaşındaki Recep Ö.’nün de geçen Şubat ayında, Kocaveli Köyü'nde 24 yaşındaki Ahmet Asal'ı baltayla başına vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

DHA