Lastik tamircisini meşhur etti

Van'ın Başkale ilçesinde aracının lastiği patlayan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, lastik tamircisi Şaban Yunusoğlu'nu da meşhur etti.

Lastik tamircisini meşhur etti
25 Haziran 2013 Salı 15:27 tarihinde eklendi.
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi taşıyan aracın lastiği, dün Van'dan kara yolu ile Hakkari'ye geçerken yolda patlamıştı. Lastik, yol üstündeki küçük bir lastik tamircisinde değiştirildi. Büyükelçinin korumaları, oto lastikçisi Şaban Yunusoğlu'na 10 lira işçilik parası ödedi.
 
Büyükelçiyi taşıyan aracın dün saat 11.00 gibi geldiğini anlatan Yunusoğlu, birden şaşırdığını anlattı. "3-4 araç beraber geldi, araçtan inen kişilerin yanında çok sayıda koruma vardı." diyen Şaban Yunusoğlu, daha sonra gelen kişinin Amerikan büyükelçisi olduğunu öğrenmiş. Patlak lastiği 15 dakikalık uğraş sonunda değiştirdiğini belirten Yunusoğlu, bunun karşılığında kendisine 10 lira verildiğini anlattı. Yunusoğlu, misafirlere çay ikramında bulunmak istediğini, ancak gitmeleri gerektiğini belirterek grubun hareket ettiğini dile getirdi.

 
Öte yandan 10 liralık ücretin gazetelere yansımasının ardından büyükelçilik yetkililerinin Şaban Yunusoğlu'nu telefonla arayarak hesap numarası istedikleri öğrenildi.

CİHAN