Lavrov Türkiye'ye geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) 2013 zirve hazırlıkları için Türkiye’ye gidiyor.

Lavrov Türkiyeye geliyor
15 Nisan 2013 Pazartesi 14:22 tarihinde eklendi.

 

ÜDİK alt organı olarak çalışan Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) III. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlıklarında 17 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da yapılacak.
 
Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada OSPG Toplantısı’nda, bu yılın ikinci yarısında Rusya Federasyonu’nda gerçekleştirilmesi öngörülen IV. ÜDİK Toplantısı hazırlıklarının gözden geçirileceği belirtildi.
 
Davutoğlu-Lavrov görüşmesinde ikili ilişkilerde son dönemde kaydedilen ilerlemelerin ve yeni işbirliği imkanlarının ele alınması, gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.
 
Bu çerçevede, iki ülkenin ortak gündemlerinde yer alan öncelikli dış politika konularında atabilecekleri adımları tespit etmek üzere başlatılmış bulunan yoğunlaştırılmış istişarelerin sonuçları da stratejik bir perspektiften değerlendirilecek.

CİHAN