Laz Ziya' Adli Tıp'a sevk edildi

ABD'li Sarai Sierra'yı öldürdüğü iddiasıyla 3. kez hakim karşısına çıkan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya Tasalı'nın cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığının kesin olarak tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Laz Ziya Adli Tıpa sevk edildi
16 Ocak 2014 Perşembe 20:46 tarihinde eklendi.
 
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ziya Tasalı ve taraf avukatları katıldı. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Nur Yılmazlar duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, sanık Ziya Tasalı ile ilgili Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden düzenlenen raporda, sanığın ceza sorumluluğunun tam olduğuna ilişkin adli sağlık raporunun mahkemeye ulaştığını açıkladı.
 
LAZ ZİYA'NIN AVUKATI RAPORU KABUL ETMEDİ
 
Tasalı'nın avukatı Sinan Kamil Küçükoğlu, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen ve Tasalı'nın ceza ehliyetinin tam olduğuna ilişkin raporu kabul etmediklerini söyledi.
 
LAZ ZİYA ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ
 
Mahkeme Heyeti, Sanık Ziya Tasalı'nın cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığına ilişkin kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ve sanığın suç tarihi itibari ile ve halen işlediği iddia edilen suçlara ilişkin herhangi bir akıl hastalığını veya zayıflığının bulunup bulunmadığına ilişkin rapor düzenlenmesini karar verdi.

Tasalı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 11 Nisan 2014 tarihine erteledi. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hazırlanıp 9 Ocak'ta 2014 tarihinde mahkemeye gönderilen raporda "Ziya Tasalı'da akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtilmişti.

DHA