Laz Ziya İstanbul'da

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T. sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Laz Ziya İstanbulda
17 Mart 2013 Pazar 21:40 tarihinde eklendi, 1.847 kez okundu.

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T. sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Araçtan inerken basın mensuplarının soru yağmuruna tuttuğu Ziya T. "Sonra açıklama yapacağım" şeklinde cevap verdi.

 
ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T., İstanbul’a getirildi. Havalimanından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alınan zanlı, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Gayrettepe Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Hastane çıkışı vatandaşların cinayet zanlısı Ziya T.'ye tepki gösterdiği görüldü. Ziya T. Asayi Şube Müdürlüğü’ne girdiği sırada basın mensuplarının sorularına “Sonra açıklama yapacağım” diye cevap vermesi dikkat çekti.
 
ÇAPKIN’DAN AÇIKLAMA
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gelişmelerle ilgili bilgi almak için zanlı Ziya T.’nin getirileceği asayiş şube müdürlüğüne geldi. Girişte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çapkın, uluslararası bir olay haline gelen cinayetle ilgili emniyet çalışanlarına teşekkür etti. Çapkın, “Ben öncelikle olay yeri incelemesinde, failin tespitinde delillerin toplanmasında günlerce çalışan cinayet masasında çalışan iğneyle kuyu kazan arkadaşlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Şahsı tespit ettikten sonra onun yakalanmasıyla ilgili Hatay’da olduğu tespit edilmişti. Orada da Hatay Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte çalıştı arkadaşlar. Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne de teşekkür etmek istiyorum. Uzun soluklu zor bir çalışmaydı. Uluslararası bir olaydı anlımızın akıyla çıktığımız için ben arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür etmek istiyorum. İstanbul dev bir metropol. Burada olay olur tabiki. Ama İstanbul polisi, dosyayı hiçbir zaman kapatmaz, bu olay, Samatya olayında da olduğu gibi bundan sonrada arkadaşlarımız aynı gayretle çalışmalarına devam edecektir.” dedi.

CİHAN