Laz Ziya korkunç cinayeti anlattı

ABD'li Sarai Sierra cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Ziya T. sorgusundan genç kadını neden öldürdüğünü anlattı.

Laz Ziya korkunç cinayeti anlattı
18 Mart 2013 Pazartesi 13:39 tarihinde eklendi, 1.123 kez okundu.

Cankurtaran’da cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra’nın katil zanlısı Ziya T.'nin emniyet müdürlüğündeki ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

 
"ONU ÖPMEK İSTEDİM"
 
Cinayet Büro Amirliği’ndeki ifadesinde Ziya T., “Olay günü sabah 09.00’dan 14.00’e kadar alkol alıp tiner çektim. Tren raylarının orda kadının geldiğini gördüm. Ona doğru yaklaştım. Bir şeyler söyleme bahanesiyle onu öpmek istedim. Kadın bana tepki gösterdi. Boğuşmaya başladık. Boğuşma sırasında kadın elindeki telefonla burnumun üzerine vurdu. Burnum yarıldı kanadı. Ona sert bir şekilde vurunca dehlizin önüne kadar yuvarlandı. Yaklaşık yarım saat aramızda boğuşma oldu. Kimse görmesin diye onu dehlizin içine çektim. Yine onu öpmek istedim. Bu sefer yerden bir taş alarak vurdu. Canım çok yandı. Yerden taş alıp kafasına vurdum. Sersemledi, yere düştü. Oradan uzaklaşırken kadından hırıltı geldi. Oradan gidince balıkçı bir arkadaşımla karşılaştım. Yaralanma nedenini sorunca, ona düştüğümü söyledim. Bir gün sonra, tekrar olay yerine geldim. Kadının öldüğünü gördüm. Orada bulunan iki battaniyeye sardım. Kalaslarla da üzerine atıp battaniyeleri sağlamlaştırdım. Bir kısım eşyalarını bir poşete koyarak denize attım. Cep telefonunu bir gün sonra, ipoad’ini ise 3 gün sonra Sarayburnu’nda aynı yere attım. Olaydan 3-4 gün sonra kahvede otururken Amerikalı bir kadının kayıp olduğunu televizyondan öğrendim.Orada dolaşmaya devam ettim. 7-8 gün sonra da cesedin bulunduğunu öğrendim. Eşyalarımı topladım. Bir el arabam vardı onu da alıp hurdacıya 60 liraya sattım. Montomu satmak istedim alan olmadı. Karabük’e gittim. Ardından Hatay’a gittim. Oradan da Reyhanlı ilçesine geçtim. Orada Suriye’ye geçeceğimi söyleyince yaya olarak geçebileceğim yönü gösterdiler. Suriye’ye geçtim. Orada muhaliflerle birlikte 10 gün boyunca savaştım. Sol baldırımdan vuruldum. 10 gün boyunca tedavim yapıldı. Daha sonra da teslim olmak üzere Reyhanlı’ya doğru yaya olarak geldim. Beni gözaltına adılar" dediği belirtildi
 
KAN ÖRNEĞİ ALINDI
 
Bu arada, Ziya T.’nin Karabük’te iki gece ağabeyinin evinde kaldığı ve bu sürede yattığı yastık ile yüzünü sildiği havludan elde edilen kendisine ait DNA örnekleri ile Sierra’nın göğüs bölgesinden elde edilen yabancı kişiye ait kan örneklerinin birbirleriyle uyuştuğu açıklandı. Gözaltında olduğu sırada Ziya T. den alınan kan örneğinin Kriminal Polis Laboratuarında incelemeye alındığı belirtildi. Delillerin kesinleşmesi açısından 33 yaşındaki Sierra’nın üzerinde bulunan kan örneği ile Ziya T.’den alınan kan örneğinin karşılaştırılacağı öğrenildi. Ziya T.’nin cinayet öncesinde olay yerine 100 metre yakın yerdeki bir dehlizde kaldığı ve eski eşyalar toplayıp onları satarak geçimini sağladığı öğrenildi.
 
ZİYA T. GÜVENLİK KAMERALARINDA
 
Bu arada, Ziya T.’nin Karabük ve Hatay’da bulunduğu süre içerisinde güvenlik kameralarına yakalandığı ortaya çıktı. Suriye’ye kaçışının tespit edilmesine yardımcı olan görüntülerde, Ziya T., 7 Şubat günü saat 23.28’de Karabük otogarında görülüyor. 8 Şubat günü 16.30’da otobüse bindiği tespit edilen Ziya T., 9 Şubat günü 05.47’de Hatay otogarında yürürken görülüyor. 9 Şubat günü 14.22’de ise Reyhanlı’da bir güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyor.

DHA