Laz Ziya'nın asıl amacı neydi?

Prof. Sevil Atasoy ABD’li Sarai Sierra cinayetinin zanlısı olarak önceki gün yakalanan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya Tasalı'nın savunmasını değerlendirdi

Laz Ziyanın asıl amacı neydi?
20 Mart 2013 Çarşamba 11:45 tarihinde eklendi, 1.100 kez okundu.

 

Laz Ziya'nın gasp suçlamasından kurtulmak için ‘Öpmeye çalıştım, direndi’ şeklinde ifade verdiğini söyleyen adli tıp uzmanı Prof. Atasoy, “Birileri zanlıya akıl vermiş olmalı” dedi
 
Milliyet'ten Ceren Büyüketik'in haberine göre ABD’li Sarai Sierra cinayetinin zanlısı olarak önceki gün yakalanan “Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı, ifadesinde cinayeti alkol ve uçucu madde tesiri altında işlediğini ve Sierra’yı öpmek istediği için aralarında boğuşma meydana geldiğini belirtti. Konuyla ilgilenen bir Amerikan dedektiflik şirketinden Sierra’nın savunma tekniği bildiğine dair bilgi edindiğini belirten Atasoy, “Yapılı bir kadın olması ve böyle bir beden becerisine sahip olması ona korkmadan oraya gitme cesaretini ve bu gibi bir durumda direnme gücünü veriyor. Bir kadının direnmesi her zaman öldürülme ihtimalini yükseltir. Zanlının ifadesine bakıldığında yarım saat direnmiş olma ihtimali yüksek” dedi.
 
GASP AĞIR BİR SUÇ
 
Zanlının ifadesindeki “Öpmeye çalıştım” kısmının yalan olabileceğini de söyleyen Atasoy, şunları söyledi: “Gasp ağır bir suç. Sierra’nın elinde telefon ve tableti görünce onları gasp etmek istemiş olabilir. Birileri zanlıya bu konuda akıl vermiş olmalı. ‘Cinsel saldırı veya cinsel tahrik nedeniyle bunu yaptım’ şeklindeki ifadesini hafifletici neden olarak kullanmaya çalıştığını düşünüyorum. Sierra’nın üzerinde bulunan giysilerinin en ufak bir tahrik edici niteliği olmamasına rağmen zanlı bunu bir savunma taktiği olarak kullanmaya çalışıyor olabilir.”
 
DNA BANKASI EKSİKLİK
 
Bu cinayet soruşturmasının maddi ve manevi yük oluşturduğunu da belirten Atasoy, Türkiye’de bir DNA bankasının bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Atasoy, “Bu insanın daha önceden iki sabıkası var. Eğer daha önceden suç işlemiş kişilerin DNA bilgilerini bulundurduğumuz bir veri tabanımız olsaydı Sarai Sierra’nın cinayeti kısa sürede çözülecekti” diye konuştu.