Le Cannet 4-0 Bursa Büyükşehir Belediyespor

Bayanlar CEV Challenge Cup 16'lı tur maçında Fransa'nın Le Cannet Takımı'na altın setle birlikte 4-0 yenilerek Avrupa defterini kapatan Bursa Büyükşehir Belediyespor, büyük bir üzüntü yaşadı.

Le Cannet 4-0 Bursa Büyükşehir Belediyespor
18 Aralık 2013 Çarşamba 20:03 tarihinde eklendi.
Maçla ilgili değerlendirme yapan antrenör Emin İmen, takım olarak ilk kez Avrupa'da oynamanın yarattığı stresin yenilgiyi hazırlayan etken olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi:
 
AVRUPA'DA İLK HEYECAN
 
"Bursa Büyükşehir Belediyespor olarak ilk kez Avrupa'da oynamanın tecrübesizliğini yaşadık. Takımımızdaki birçok oyuncu ilk kez Avrupa arenasında yer aldı. Tecrübesizliğin yarattığı stresi kaldıramadık. Le Cannet karşısında ilk seti alsaydık, oyuncuların öz güvenleri artacak ve avantaj olacaktı. Maalesef kaybetme korkusu takımımız üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Sonuçta stresin kurbanı olarak yenildik."
 
4 GÜNLÜK TATİL
 
Takıma moral motivasyon ve fiziksel açıdan toparlanmaları için 4 günlük izin verdik. Ligin ikinci yarısını için hazırlıklar 4 gün sonra başlayacak. Her kategori ayrı. Şimdi Avrupa bitti. Lige verilen ara iyi oldu. Sonuç iyi olup moralli olsaydık iyi olurdu. Bu yenilginin şokundan kurtulup lige dönmek lazım. Arada Türkiye Kupası maçımız var. Geçen yılki başarıyı tekrarlayıp Avrupa'da oynanma hakkını kazanmak lazım. İlk 6'ya girmeliyiz. Bunun için arayı iyi değerlendireceğiz. Bu acı ama iyi bir deneyim oldu.
 
"İLK 6'YA GİRMELİYİZ"
 
Sonuçta üzgünüz. Avantajlı gelmiştik. Kulübümüze, Bursa'ya çok şey katacaktı. Ama sonuçta stresle mücadele etmeyi başaramadık. Böyle maçları çok oynamak lazım. Biz oyunculardan belki çok şey istedik. Takım olarak ilk 6'dan düşmemeliyiz. Bu kadro bunu başaracak güçte. Şimdi Avrupa bitti. Lige hemen dönmemiz gerekiyor. Avrupa'yı kaybetmekle yatıp kalkarsak ligde de sıkıntı yaşarız. Hep birlikte lige dönmemiz lazım."

DHA