Lefkoşa'da 'Gezi Parkı' eylemi

KKTC'de 27 sendikanın oluşturduğu Sendikal Platform, Gezi Parkı protestocularına destek amaçlı yürüyüş eylemi gerçekleştirildi.

Lefkoşada Gezi Parkı eylemi
21 Haziran 2013 Cuma 08:56 tarihinde eklendi.

Başkent Lefkoşa'daki Dereboyu’nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde tencere ve tavalarla Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne doğru yürüdü. AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde pankartlar tutan eylemciler, “Besleme Çapulcu Omuz Omuza” sloganları attı.

Sendikal Platform'un ilke ve taleplerini içeren metin de Gümrük Çalışanları Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdoğan tarafından okundu. Metinde, “Hükümet, her talebe boyun eğerek siyasi iradeyi Ak Parti'ye teslim etmiştir” iddiasında bulunuldu. Özdoğan, AK Parti iktidarının, KKTC hükümetine işbirliği protokolü adı altında paketler dayattığını, söz konusu işbirliği protokollerinin ülkede işsizliği artırdığını, gelir gider arasındaki adaletsizliği artırdığını ve güvenceli istihdamı kaldırdığını savundu.

Sendikalar ayrıca kamu kuruluşlarının özelleştirilmesinin durdurulması, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı olan TOMA alınma kararının iptali, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kıbrıs Türklerine devredilmesi, Türkiye Yardım Heyetinin kapatılması gibi isteklerde bulundu. Eylemciler, su bidonu ve kartondan yaptıkları temsili TOMA ile bu aracın alınmasına karşı çıktıklarını da sık sık dile getirdi.


CİHAN