Lerzan böyle kıvırdı

Seda Sayan'a dinozor diyen Lerzan Mutlu Sayan'ın açtığı davada kendini savundu

Lerzan böyle kıvırdı
27 Ocak 2013 Pazar 09:04 tarihinde eklendi, 1.865 kez okundu.

 

Seda Sayan, geçen temmuz ayında İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde Mutlu’nun katıldığı bir programda kendisine hakaret ve iftirada bulunduğunu iddia etti. Programda Sayan'a dinozor diyen Lerzan Mutlu, onu iltifat olsun diye söylediğini, dinozorun "tecrübe ve bilgelik" anlamına geldiğini söyledi.
 
"58 DOĞUMLU DİNOZOR"
Mutlu’nun program öncesinde Twitter üzerinden kendisi hakkında "Ben gençlerle aşık atıp kimsenin ekmeğiyle oynamaya çalışmıyorum", "Zangoç olmuşsun hâlâ genç kız gibi davranıyorsun" ve "58 doğumlu dinozor" gibi yazılar yazdığını kaydeden Sayan, 10 bin liralık manevi tazminat talep etti.
 
"TECRÜBE VE BİLGELİK ANLAMINDA SÖYLEDİM"
Lerzan Mutlu da önceki gün yapılan ilk duruşmada dava konusu sözlerine açıklık getirdi. Mutlu, mahkemeye sunduğu dilekçesinde davacıya yönelik haysiyet ve onurunu rencide edici bir beyanda bulunmadığını belirterek, "Davacı zorla kelimelere muhatap olmaya çalışmaktadır. Örneğin kendisiyle alakalı olmayan ’tecrübe ve bilgelik’ anlamında da çok kullanılan hatta birçok kişinin kendilerine bile yakıştırdığı ’dinozor’ kelimesinden tazminat çıkarmaya çalışmaktadır" dedi.