"Levent Abi andropozda"

Levent Kırca'nın Altın Portakal'daki jürilikten çekilmesi tartışmaları alevlendirdi. Şimdi de tartışmaya Ünlü yönetmen Kutluğ Ataman ve oyuncu Sümer Tilmaç katıldı

Levent Abi andropozda
25 Temmuz 2012 Çarşamba 09:39 tarihinde eklendi, 1.039 kez okundu.

 

Hülya Avşar’ın ekim ayında düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı seçilmesinin yankıları sürüyor.

Avşar, önceki gün Milliyet’e jüri üyeleri belirlenirken kendisinin de katkısı olduğunu söyleyerek sevincini “Evet jüri oluşumunda katkım var. Jürideki isimlerden son derece mutluyum” sözleriyle paylaşmıştı ama önce Levent Kırca “Hülya Avşar’ın kültürü o festivalde jüri başkanlığı için yetersiz. O varsa ben yokum” diye çekildi. Ardından da Hülya Avşar ile geçmişte “İki Genç Kız” filmini çeken ünlü yönetmen Kutluğ Ataman jüride olmayacağını açıkladı. Ancak Altın Portakal yerine Erzincan Film Festivali’ni seçtiğini belirten Ataman, çekilme kararının “O benim canım” dediği Avşar’la bir ilgisinin olmadığını belirtti ve ekledi:
 
“Hülya Avşar’ın jüri üyeliğini eleştirmek, geri kalmış ülkenin cahil aydın snobizminden başka bir şey değildir!”
Festival yönetiminin Ata Demirer ile Gülse Birsel’e de jüri üyeliği teklifi yapıldığı öğrenildi. Ancak her iki ismin de Hülya Avşar’ın adını duydukları için vazgeçtikleri iddia edildi. Teklif aldığını doğrulayan Gülse Birsel, “Teklif aldım ama 8 günümü Antalya’da geçirmem demek bir hafta Yalan Dünya dizisinin ekrana gelmemesi demekti. Sadece bu nedenle kabul edemedim” dedi.
 
‘Levent abi antropozda’
Sümer Tilmaç, “Levent abi sanırım antropozda. Yoksa Hülya Avşar’ın jüri başkanı olmasından niye rahatsız oluyor anlamıyorum. Başkanlık sembolik bir şey. Önemli olan festivalin yapıyor olması. Ayrıca bildiğim kadarıyla Levent abi biz Son filmini çekerken Hülya Avşar’a da bir film teklifinde de bulunmuştu. Kendisini de festivale öneren de benim. Böyle konuşmasına üzüldüm” diye konuştu.

Milliyet