Levent Kırca Eskişehir'de kitabını imzaladı

Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca, Eskişehir'de 'Önüm arkam sağım solum dönek' adlı kitabını imzaladı, hayranlarıyla sohbet etti.

Levent Kırca Eskişehirde kitabını imzaladı
25 Ocak 2013 Cuma 00:18 tarihinde eklendi.

 

Levent Kırca, imza ve söyleşinin ardından 'Azınlık' oyununu sahneledi.
 
Levent Kırca Eskişehir'de ilk olarak Nasreddin Hoca Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldı. Yazdığı 'Önüm arkam sağım solum dönek' adlı kitabını hayranlarına imzalayan Levent Kırca burada yaptığı konuşmada kendisinin bir yere bağımlı, bir menfaati olan yandaş biri olmadığını söyledi. Sanatçılığının ötesinde sıradan bir vatandaş olduğunu ifade eden Kırca şunları söyledi:
 
"Kaybedecek bir şeyim yok. Koltuğum yok, arabam yok. Bunlar benim için korku olamaz. Çünkü siz Türkiye'de Türkiye Cumhuriyetini top yekun yitirirseniz, Türkiye Cumhuriyetini kaybederseniz zaten tümüyle her şeyimizi kaybetmiş oluruz. Bu kaybettiklerimizin içinde sizin apartmanınız da olur otomobilinizin de olur. Ben bir takım insanlarla konuşuyorum. 'Abi biz de senin düşüncendeyiz, senin fikrinin aynısını düşünüyorum, aynı dünya görüşünü paylaşıyorum' diyorlar. Bugün Türkiye'nin birçok işyerinde devletin birçok kurumlarında örgütlü hareket ederek bu kurumları ele geçirmiş durumdalar. Benim bugün burada gördüğüm çağdaş görgülü başı açık modern insanlar tamamen bir dönüşüme uğratılacaklar. Şu anda dahi eğitim sisteminden buna başlanmış vaziyetteler. Eğitim sistemi 4+4+4'le molla ve mele gelişimine göre kurulmuş bir eğitim sistemidir. Din ağırlıklı bir eğitim sistemidir. Bugün şeriat düzeninin gerçekleşebilmesi için bugün ılımlı bir İslam cumhuriyetinin olabilmesi için molla sınıfına ihtiyaç vardır. Yani bakacak olursak Cumhuriyeti yok etme adına çok duraklara uğrandı ve önümüze bakacak olursak geride bıraktığımız duraklar önümüzde ki duraklardan çok fazla. Yani çok az durağımız kaldı önümüzde. "
 
Sanatçı Levent Kırca, söyleşiye katılanların çeşitli sorularını yanıtladı. Kırca daha sonra Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde politik güldürü oyunu olan 'Azınlık'ı sahneledi.

DHA