Levent Kırca hakkında suç duyurusu

Levent Kırca hakkında 'halkı tahrik' ve 'isyana teşvik ettiği' iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu

08 Temmuz 2013 Pazartesi 16:52 tarihinde eklendi.

Anadolu Selçuklu Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Tuncal, Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, Gezi Parkı eylemlerinde halkı tahrik ve isyana teşvik ettiği iddiasıyla tiyatro sanatçısı Levent Kırca hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Tuncal, şunları söyledi: "Levent Kırca'nın, 'Taksim'i polisler, güvenlik güçlerinden temizledik, ele geçirdik. Bütün cezaevlerini basacağız, serbest bırakacağız' şeklindeki konuşmasını izledik. Bu, insanları kin, nefret ve isyana teşvik eden, ayırımcılığa tabi tutan bir konuşmadır. Biz dernek olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Levent Kırca'nın insanlar arasında ayrımcılık yaparak suç işlediğini düşündük ve Malatya Adliyesi'ne giderek kendisi hakkında suç duyurunda bulunduk. Yargının üzerine düşen görevi yapacağına inanıyoruz."


CİHAN