Lezbiyen çift Yunus'u sakladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda’ya yapacağı ziyaretinde küçük Yunus’u almasından korkan lezbiyen çift, küçük çocuğu adresi bilinmeyen gizli bir yere götürdü.

15 Mart 2013 Cuma 18:59 tarihinde eklendi.

 

Hollanda menşeli 'sonhaber.nl' adlı internet sitesinin haberine göre; ailesinden alınıp lezbiyen aileye verilen Yunus (9), birlikte yaşadığı lezbiyen çift tarafından bilinmeyen bir adreste saklanıyor. 
 
Hollanda Devlet Sekreteri Martin Van Rijn, küçük Yunus ve eşcinsel koruyucu ailesi hakkında Türk basınında çıkan ve kargaşa yaratan haberlerden dolayı ailenin saklanmak zorunda kalmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ailenin eleştirilmekten çok anıtlarının dikilmesi gerektiğini savundu. Van Rijn ayrıca çocukların ailelerini yanlarından alınmasının boşuna olmadığını söylerken “Bir şey oluyor ki alınıyor.” dedi.
 
Kuruyucu aile sıfatını alan ailelerin özenle seçildiğini anlatan Van Rijn, bu konuda çocukların geçmişlerinin de dikkate alındığını, hangi çocuğun hangi aileye verileceğinin Gençlik Dairesi'nce kararlaştırıldığını ve dairenin bu seçiminin de arkasında olduğunu ifade etti. Yaşanan söz konusu durumun hem koruyucu aile hem de çocuğun kendisi için oldukça zor olduğunu tahmin ettiğini dile getiren Devlet Sekreteri Van Rijn, Gençlik Dairesi'nin kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti. Van Rijn, önümüzdeki dönem içerisinde konuyu bizzat ve sıkı bir şekilde takip edeceğini belirtti.
 
 "TÜRKİYE BURNUNU SOKMAMALI"
 
Türkiye’yi bire bir derinden sarsan küçük Yunus’un olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Hollanda devleti, lezbiyen çifte ‘Aslında anıtları dikilmeli’ diyerek destek verdi. Türkiye için ‘Bu şekilde burnunu sokmamalı’ diye tepki gösterdi. 'sonhaber.nl’ adlı sitede yer alan haberde, Sağlıktan Sorumlu Devlet Sekreteri Martin Van Rijn, önümüzdeki hafta içerisinde Hollanda’ya resmi bir ziyaret için gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın konu hakkında bilgi istemesi halinde, kendisine Hollanda sisteminin ne kadar dikkatli olduğunu güzel bir şekilde anlatacağını söyledi.
 
Van Rijn, yapılabilecek açıklamadan sonra Türkiye’nin bu konuya karışmaktan vazgeçeceğini düşündüğünü, aslında normalde bu şekilde burnunu sokmasının da uygun olmadığını öne sürdü.

CİHAN