LG, Optimus VU'yu tanıttı

LG Electronics, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2012’de yeni akıllı telefonu Optimus Vu’yu tanıttı.

LG, Optimus VUyu tanıttı
29 Şubat 2012 Çarşamba 11:51 tarihinde eklendi, 1.551 kez okundu.

 

LTE ve IPS EKRAN teknolojisi içeren tablet görünümüne sahip Optimus Vu, 1.5GHz çift çekirdekli işlemci kullanıyor. 32GM dahili hafızaya ve 2,080mAh’lik pil kapasitesine sahip olan Vu’nun ekran genişliği ise 12,7 santimetre. 8,5 mm kalınlığındaki Vu, IPS ekran teknolojisi sayesinde oldukça başarılı bir görüntü kalitesi sunmayı vaat ediyor.
 
8 mega pikel kameraya sahip olan Vu’nun işletim sistemi Android 2.3(Gingerbread). Ancak LG, kısa zamanda Android 4.0(Dondurmalı Sandviç) versiyonunun güncellenmesini sunacağını açıkladı.
 
LG Mobil İletişim Bölüm Başkanı ve CEO’su Dr. Jonh-seok Park, tanıtım konuşmasında, “Optimus Vu, 4:3 kapasitesinde görüntü imkanı, 5 inçlik ekran ve süper hızlı LTE teknolojisini bir araya getiriyor. Vu, en iyi LG teknolojisiyle müşterilerimizin istekleri birleştiğinde ortaya neler çıkabileceğinin en güzel örneği” yorumunu yaptı.
 
Vu, QuickClip kısa yol tuşu sayesinde, kullanıcılara tek bir hareketle ekran görüntülerini ve notlarını kolayca yakalama ve hafızaya kaydetme imkanı veriyor. Kullanıcı parmağıyla veya Rubberdium kalemiyle not alabiliyor. Optimus Vu, içerdiği Polaris Office uygulaması sayesinde kullanıcılara istedikleri zaman, istedikleri dosyayı tablo ya da sunum olarak açma imkanı da tanıyor.
 
8-megapiksel kamera içeriyor. Optimus Vu: başlangıçta Android 2.3 Gingerbread, Android 4.0 Ice Cream Sandwich teknolojisiyle çalışıyor olsa da, Android 4.0 Ice Cream Sandwich’e güncelleme çalışmalarına başlandı bile.