"Libya özgürlük için mücadele veriyor"

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Bingazi'de bazı aşiret liderlerinin özerlik ilanıyla ilgili, ''Bu, Libya'yı bölmek isteyenlerin bir planı'' dedi.

Libya özgürlük için mücadele veriyor
06 Mart 2012 Salı 22:40 tarihinde eklendi, 1.116 kez okundu.

Abdulcelil, UGK Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Libya halkının, özgürlük ve demokrasi için büyük mücadele verdiğini söyledi. 
    
Muammer Kaddafi döneminde Libya'da insanların düşüncelerini dahi dile getiremediğini belirten Abdulcelil,''Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO tüm Libya halkının yanında oldu. Tüm Libya halkı UGK hükümetiyle Kaddafi güçlerine karşı mücadele verdi'' diye konuştu. 
    
Bingazi ve diğer şehirlerdeki Libyalıların kanının son damlasına kadar savaştığını vurgulayan Abdulcelil, şöyle devam etti: 
    
''Libya kralı 4 parça halinde olan Libya'yı bir bütün haline getirmişti. Bir bütün haline gelen Libya, bir bütün olarak kalacaktır. Şu an kullandığımız bayrak Libya'nın tek bayrağıdır. İç savaş sonrası Kaddafi'nin değiştirdiği bayrağımızı ve milli marşımızı geri kazandık. Kaddafi, öldüğünde bu ülkeye birçok problem bıraktı. UGK ve Libya hükümeti olarak Kaddafi'nin bıraktığı enkazı tekrar inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Bu savaşta birçok şehit ve yaralı verdik. Kaddafi güçleri Libya'yı iki parçaya bölmek için çok uğraştı, fakat başaramadı.'' 
    
Bingazi'de yaşananlara inanamadığını ancak çok da şaşırmadığını ifade eden Abdulcelil, ''Bu, Libya'yı bölmek isteyenlerin bir planı. İç savaş sonrası Bingazi halkına her haklarını verdik. Bir devlet olma yolunda adımlar attık. Bingazi'de kimi gruplar özerk bir yapı istiyor. Kimi Arap ülkelerinin bu oluşumun arkasında olduğunu biliyoruz. Bu ülkeler Libya'da karışıklıkların durmasını istemiyor'' ifadesini kullandı. 
    
Abdulcelil Bingazililerin Libya halkından ayrılmak istemediğina dikkati çekerek, ''Libya bir bütündür ve bir bütün olmaya da devam edecektir. Libya'nın kaynakları tüm Libya halkına yetecektir. Libya'da çeşitli bölgeler isteyen gruplar hiçbir zaman bu isteklerini başaramayacaklar. Libya hükümeti ve Libya halkı bunu istemeyecektir. Libya tek parça olarak kalkınacaktır. Halk, sabırlı olmalıdır'' dedi. 
    
UGK Başkanı Mustafa Abdulcelil, Bingazi'de yaşananların Libya'nın bütünlüğüne zarar verecek gelişmeler olduğunu kaydetti.