Libya'da Başbakanlık binası ateşe verildi

Trablus’ta bir televizyon ve devlet radyosu binasının da yağmalandığı, bazı binaların ateşe verildiği bildirildi.

Libyada Başbakanlık binası ateşe verildi
21 Şubat 2011 Pazartesi 10:35 tarihinde eklendi, 1.555 kez okundu.

 

Libya'da başkent Trablus'ta Başbakanlık binası ateşe verildi...
 
Trablus’ta bir televizyon ve devlet radyosu binasının da yağmalandığı, bazı binaların ateşe verildiği bildirildi.
 
AFP’ye telefonla bilgi veren görgü tanıkları, bazı karakol ve binaların ateşe verildiğini, bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığını söylediler.
 
Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı, Libya’daki Türk vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanması ve güvenli bir şekilde ülkeden tahliyeleri için yoğun çalışma yürütüyor.
 
Edinilen bilgiye göre, Türk vatandaşlarının Libya’nın Tobruk kentinden Mısır’a karayoluyla geçmeleri ve oradan uçakla tahliye edilmeleri için girişimde
bulunuldu.
 
Mısırlı yetkililerin bu konuda gereken desteği vermeye hazır oldukları, Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyeleri için çaba harcandığı
bildirildi.
 
Bu arada, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarının Libya’dan tahliyesi için 4 uçak ve 2 geminin de gönderileceği öğrenildi.
 
-"LİBYA’DA ÖNCELİK CAN GÜVENLİĞİ"-
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tunus’a giderken uçakta yaptığı açıklamada, Libya’daki olaylarla ilgili gereken çalışmaların yapıldığını belirterek, "Libya’da en önemli öncelik can güvenliği" dedi.
 
Bakan Davutoğlu, özellikle Bingazi, Derme ve Tobruk gibi ülkenin doğusundaki gelişmelerin ciddi can güvenliği sorunu yarattığını söyledi.
 
Libya’da 25 bine yakın Türk vatandaşı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Libyalı kardeşlerimizin can güvenliği de bizim için önemli" diye konuştu.
 
Kriz durumlarında Türkiye’nin artık ciddi bir tecrübesinin olduğunun altını çizen Davutoğlu, Kırgizistan’dan, Mavi Marmara olayının ardından İsrail’den, Tunus’tan ve Mısır’dan Türk vatandaşlarının 24 saat içinde başarıyla tahliye edildiğini kaydetti.
 
Bingazi, Tobruk ve Derme’de 22 şantiye olduğunu belirten Davutoğlu, buradaki bütün vatandaşlarla ilgilenmenin büyük çaba gerektirdiğini, dün gece de
Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantıda geç saatlere kadar gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.