Libyalı komiserlerin diploma sevinci

Türkiye ile Libya arasında imzalanan protokol gereği eğitimlerini İstanbul’da tamamlayan 817 Libyalı komiser, Haliç Kongre Merkezi’nde diplomalarını aldı.

Libyalı komiserlerin diploma sevinci
19 Şubat 2013 Salı 21:46 tarihinde eklendi.

 

Libya Ulusal Polis Akademisi öğrencileri, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Geçiş Hükümeti arasında Libya Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Geliştirmesine İlişkin İşbirliği Konulu Mutabakat Muhtırası’ gereğince, Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu’nda gerekli temel polis eğitimlerini tamamladı. Haliç Kongre Merkezi’nde Libyalı polisler için mezuniyet töreni düzenlendi. Buradaki törene Libya Başbakanı Ali Zidan Mohammed, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra Libyalı komiserler katıldı.
 
Törende konuşan Libya Başbakanı Ali Zidan Mohammed, Libyalı polislere eğitim veren Türk yetkililere teşekkür etti. Türk yetkililerin çabalarını takdirle karşıladığını dile getiren Mohammed konuşmasına şöyle devam etti: “Yeni mezun polislerimizi Libya’da görmekten mutluluk duyacağız. Bu tarih gibi bizi birbirimize bağlayan bir şehirdir İstanbul. Bu önemli mekandan Türkiye’nin gücünü gösteren bir binadan bugün ilişkilerimizin daha da ilerlemesini, farklı alanlarda da gelişmesini umut ediyorum. Türkiye-Libya kardeşliğine selam ediyorum. Burada Libya hükümetine bu kardeşliği daha da geliştireceğine, farklı alanlara yayarak yeni Libya’nın gelişmesine katkıda bulunacağına eminim. Libya, Türk kardeşlerine çok şey borçludur. Türkiye her zaman Libya’ya destek verdi. Gıda, eğitim, sağlık konusunda da olduğu gibi polisimizi eğitmek anlamında da bize destek olmuştur. Burada sizlere özellikle öğrenciler, siz ki Libya’nın gelecekteki polisleri sizlere diyorum ki; sizin hükümetiniz ve devletiniz size çok büyük takdir ve saygı duyuyor ve sizleri çok seviyor. Sizlerin çalışması için bütün imkanları sağlayacağımızı buradan taahhüt ediyorum.” 
 
Törende konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Türkiye’nin Libya ile işbirliği içinde çalıştığını aktardı. Öğrencilere 27 farklı mesleki alanda eğitim verildiğini belirten Güler, “Bu eğitimin gelecekte de devam ettirilmesine devam edilecektir. Tarihten gelen sorumluluk duygusu ile hareket eden ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de barış kardeşlik ve hoşgörü içinde birçok ülke ile işbirliği yapmaktadır. Türkiye’nin kalbi kardeş Libya halkı ile birlikte atmıştır. Türkiye’nin Libya’daki kolluk güçlerine desteği artarak devam edecektir.” diye konuştu.
 
Törende dereceye girenlere diplomaları Libya Başbakanı tarafından verildi. Tören sonunda yemin töreni gerçekleştirildi.

CİHAN