Libyalı polislerin üniformaları Türkiye'den

Türkiye, düzenli ordu ve polis birliklerini kurma çalışmalarına hız veren Libya'ya, 6 bin polis üniforması ve teçhizat hibe etti.

Libyalı polislerin üniformaları Türkiyeden
28 Aralık 2011 Çarşamba 12:26 tarihinde eklendi.

Türkiye, düzenli ordu ve polis birliklerini kurma çalışmalarına hız veren Libya'ya, 6 bin polis üniforması ve teçhizat hibe etti.
    
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) girişimleriyle hazırlatılan polis üniforması, bot, palaska ve coptan oluşan malzemeler, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kargo uçağıyla Misrata'ya getirildi.
    
Burada TİKA yetkilileri ve Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinden yetkililerce teslim alınan ve kamyonlara yüklenen malzemeler, başkent Trablus'a götürüldü. Malzemeler, gelecek günlerde düzenlenecek törenle Libyalı yetkililere teslim edilecek.
    
TİKA Libya Koordinatörü Halil İbrahim Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak her konuda Libya'nın yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik" dedi.
    
Libya İçişleri Bakanlığının talebi üzerine günlük yaşamın normalleştiği ülkede polis teşkilatının düzenli bir şekilde görünmesini sağlamak için Türkiye'de hazırlanan 6 bin adet polis üniforması ve aksesuarını bu ülkeye hibe ettiklerini anlatan Okur, TİKA'nın koordinasyonundaki organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti.
    
"Türkiye olarak her konuda Libya'nın yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik" diyen Okur, Libya'ya yönelik yardımların ve desteğin geçiş sürecinde devam edeceğini söyledi.
    

Gelecek günlerde başka projelerin de hayata geçirileceğini aktaran Okur, "Bu projelerle Libya'nın yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.