Libya'ya ek feribot!

Libya'daki Türk vatandaşların tahliyesi çalışmaları çerçevesinde Osmangazi Feribotu yeniden Libya'ya hareket etti.

Libyaya ek feribot!
27 Şubat 2011 Pazar 09:52 tarihinde eklendi.

 

Osmangazi Feribotu Kaptanı Vural Erol, Missurata Limanı'na gideceklerini ve 740 deniz mili yol yapacaklarını söyledi. Yolculuğun 28-30 saat sürmesinin planlandığını belirten Vural Erol, Akdeniz'deki rüzgarların hareketine göre Marmaris'ten çıkış saatini belirlediklerini ve Pazartesi günü sabaha karşı Libya'da olmayı planladıklarını ifade etti.
 
Libya'ya yapılan ilk seferde Bingazi Limanı'na yanaştıklarını, Missurata Limanı'nın ise Tunus'a yakın olduğu için yolculuğun daha da uzun süreceğini belirten Vural Erol, gemide 28 personelin bulunduğunu, ayrıca 4 Kızılay görevlisi, pasaport kontrolleri için 5 polis memuru, 2 Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin bulunduğunu kaydetti.
 
Vural Erol, geminin yaklaşık 1100 kişi kapasiteli olduğunu, Başbakanlık Acil Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yaklaşık 600 kişiyi alacaklarını kendilerine bildirildiğini, varış saatine kadar bu sayının değişebileceğini sözlerine ekledi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 6 adet C-130/160 askeri ulaştırma uçağının da, Türklerin tahliyesi amacıyla dün 10:35'ten itibaren Trablus Havalimanına intikal ettiği bildirildi.
 
Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, uçaklardan ilkinin 21:15, ikincisinin de 22:06'da Dalaman Havalimanı'na indiği, diğer 4 uçağın Trablus Havalimanında tahliye çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
 
Öte yandan dün Trablus'a gönderilen dört THY uçağından ikisinin akşam saatlerinde Atatürk Havalimanına indiği, diğer uçağın da yakın zamanda inmesinin beklendiği kaydedildi. Dördüncü THY charter uçağının ise halen Trablus Havalimanında yolcu aldığı ifade edildi.
 
Açıklamada, ayrıca Sirte'deki Türklerin tahliyesi amacıyla bir THY charter uçağının 20:15 sularında Sirte Havalimanı'na indiği, uçağın günün ilk saatlerinde Atatürk Havalimanına iniş yapmasının beklendiği ifade edildi.
 
Libya-Tunus sınırını geçen 400 civarında Türk'ün yurda getirilmesi amacıyla ayrıca Cerba'ya iki adet charter uçağı gönderildiği, bu tahliye çalışmalarının Tunus Büyükelçiliğinin eşgüdümünde yürütüldüğü belirtildi.