Lice şehidi Kartal, Elbistan'da toprağa verildi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Uğur Kartal'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi

Lice şehidi Kartal, Elbistanda toprağa verildi
25 Ağustos 2016 Perşembe 18:33 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Uğur Kartal'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Fadime Kartal, "Ağlamam. Ağlayıp da şerefsizleri güldürmem. Dik duruyorum" diyerek oğlunun fotoğrafını öperken, polis kepi takan kız kardeşi Halime Kartal ise "Kurban olurum. Sana nasıl kıydılar?" diyerek gözyaşı döktü.
 
Bir grup PKK'lı teröristin, dün Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından memleketine getirildi. Şehit Jandarma Onbaşı Kartal için ailesinin yaşadığı Elbistan'a bağlı Doğan Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, Uğur Dilipak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu  İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, şehidin babası Kazım, annesi Fadime, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
KIZ KARDEŞİ POLİS KEPİYLE KATILDI
 
Askerlerin omuzlarında musalla taşına konulan Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılan şehidin annesi Fadime ve kız kardeşleri gözyaşı döktü. Törene polis kepi takarak katılan şehidin kız kardeşi Halime Kartal, "Kurban olurum. Sana nasıl kıydılar?" diyerek ağabeyinin fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü.
 
ŞEHİT ANNESİ: AĞLAYIP DA ŞEREFSİZLERİ GÜLDÜRMEM
 
Şehit oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı öpen anne Fadime Kartal ise, "Ağlamam. Ağlayıp da şerefsizleri güldürmem. Dik dururum ciğerime. Dik duruyorum" diyerek feryat etti.
 
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kartal'ın cenazesi, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazımın ardından helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.
 
Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın mesleğe 3 ay önce başladığı öğrenildi.