Lice ve Hani'deki 6 köyde sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı toplam 6 köyde, saat 21.00'den itibaren, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice ve Hanideki 6 köyde sokağa çıkma yasağı
08 Aralık 2016 Perşembe 22:04 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı toplam 6 köyde, saat 21.00'den itibaren, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 
 
Lice ve Hani ilçelerine bağlı 3'er köyde, güvenlik güçlerinin düzenleyeceği operasyon öncesi sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Birlik Köyü, Şenliik Köyü, Erginköy Köyü ile Hani İlçesine bağlı olan; Aşağıturalı Köyü, Yukarıturalı Köyü ve Topçular Köyü) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 08 Aralık  2016 günü saat 21.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."