Lice'de 10 terörist ölü ele geçirildi

Diyarbakır’da, terör örgütüne yönelik düzenlenen yılın son operasyonunda, terör örgütü PKK mensubu 10 kişi ölü ele geçirildi.

Licede 10 terörist ölü ele geçirildi
31 Aralık 2012 Pazartesi 20:21 tarihinde eklendi, 1.162 kez okundu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Birlik ve Şenlik köyleri bölgesinde daha önce terörist saldırılarda bulunan, Lice ilçe jandarma komutanının da aralarında bulunduğu güvenlik personellerini şehit eden, vatandaşlara yönelik terör, şiddet, tehdit ve saldırılar ile bombalama olaylarını gerçekleştiren terörist grubun, etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

 
‘’Gelen istihbarat bilgileri ile güvenlik birimlerimizin (Emniyet-Jandarma-MİT-Bölge Jandarma- Kolordu) ortaklaşa değerlendirmesi sonucu, anılan bölgede kış üstlenmesine girdikleri tespit edilen bölücü terör örgütü PKK-KCK’lı teröristlere yönelik 31 Aralık 2012 günü sabah saat 06.00'dan itibaren operasyon başlatılmıştır. Devam etmekte olan operasyona, Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 7. Kolordu Komutanlığı hava ve kara destek unsurları, Özel Kuvvetler, Jandarma Özal Harekât, Polis Özel Harekât, korucular ve ilave takviye kuvvetler katılmaktadır. Söz konusu operasyon sırasında çıkan çatışmalarda, saat 18.00 itibarı ile 10 PKK-KCK’lı terörist suikast silahlarını da içeren mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede çok sayıda sığınak ve çeşitli malzemeler tespit edilerek imha edilmiştir. Operasyona devam edilmektedir. Operasyona katılan güvenlik güçlerimizde herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır. Operasyonla ilgili olarak ele geçen malzemeler ve detaylı bilgi ve görüntüler, operasyon sonuçlandığında kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.’’

CİHAN