Liderin çıplak danışmanı

Cumhurbaşkanına ekonomik ilişkilerde danışmanlık yapan Eline Egle'nin Flickr hesabı korsanlarca kırıldı, fotoğrafları çalındı

13 Şubat 2012 Pazartesi 12:39 tarihinde eklendi, 2.191 kez okundu.

 

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins’in ekonomik ilişkilerde danışmanlık yapan ve aynı zamanda İşçi konfederasyonları başkanlığını yürüten Elina Egle, sevgilisi için çektirdiği çıplak pozları, internet üzerinden kendisine gönderdi.
 
Ancak danışmanın Filickr hesabını kıran korsanlar Elina’nın üstsüz fotoğraflarını çalarak internete sızdırdı. Ülke tarihindeki en üst düzey yetkilinin çıplak görüntüleri siyasi krize neden oldu.
 
Polis hemen olayla ilgili soruşturma başlattı. İnternette tıklanma rekorları kıran fotoğraflarını görünce şoke olan Elina, Litvanya basınına üstsüz görüntülerini kullanmamaları çağrısında bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığı ise danışmanın çıplak görüntüleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Litvanya yasalarına göre kişisel fotoğrafların çalınıp yayınlamanın cezası 2 yıl hapis. Ancak hukukçular konu hükümet görevlisi olunca cezanın daha da ağırlaştırılacağını dile getiriyorlar