Liderliği Terim'den dinlediler

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) Gelişim Atölyesi kapsamında düzenlediği organizasyon için Adana'ya gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hilton Sa Oteli'nde yapılan toplantıda 'Liderlik ve başarı' ile ilgili bilgi ve deneyimlerini anlattı.

Liderliği Terimden dinlediler
21 Ekim 2014 Salı 10:37 tarihinde eklendi.
Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, "Sevgili hocamız, bizim bir parçamız, aynı havayı ve suyu paylaştığımız değerimiz Fatih Terim'e memleketine hoş geldin diyoruz. Bizleri kırmayıp buraya geldiği için de çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Salonun çeşitli yerlerine üzerinde fotoğrafları ve altında da "Başarı, Cesaret, Doğru Hamle ve Liderlik" gibi ifadelerin bulduğu posterleri asılan Fatih Terim, özgeçmişi ve başarılarının anlatılmasının ardından alkışlar arasında kürsüye çıkan Fatih Terim "Hep söylüyorum ama, gerçekten Adana'da olmak benim için çok güzel. Burası benim doğup büyüdüğüm, hayata atıldığım bir yer. Ve hala da bağlarımın sımsıkı olduğu bir kent. Ailem burada, akrabalarım burada, bir sürü arkadaşım burada"dedi.
 
Terim, toplantı kararının 3 aya yakın bir süre önce alındığını, buraya da 2-3 gündür mide ağrısı nedeniyle serumlar yaptırıp geldiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü "Başarı için dene, durmadan çalış o hayaller gerçek olur. Ben Sepp Piontek'in yardımcısıydım, aynı zaman da ümit milli takımı da çalıştırıyordum. Bir gün de A takımın antrenmanından çıkıp 2 saatlik yolun ardından ümit milli takımın antrenmanına gidiyordum. Bir yerelere gelmek o kadar kolay olmuyor. Ama istersen, mücadele verirsen olur. Ne yapıldığından çok nasıl yapıldığı önemli. Alın beni, doğduğum yer bura olduğum yer ora."
 
Terim'e yaklaşık bir saat süren ve ilgiyle izlenen konuşmasının ardından Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve diğer konuklarla beraber günün anısına armağan verdi.
 
Toplantının ardından salondan çıkan Terim'e hemşehrileri büyük ilgi gösterdi ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Kalabalığın arasında yürümekte zorlanan Terim, yaşanan izdihama rağmen fotoğraf çekilerek yürüdü ve yemeğe geçti.