Lieberman Türkiye'yi İran'a benzetti

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Türkiye'yi İslam devrimi öncesi İran'a benzetti. Lieberman ABD'den İHH'nın yasadışı ilan edilmesini de istedi

Lieberman Türkiyeyi İrana benzetti
06 Ocak 2011 Perşembe 10:30 tarihinde eklendi, 1.547 kez okundu.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye ile ikili ilişkilerde bozulmanın Türkiye'nin iç politikalarından kaynaklandığını söyledi ve Türkiye'yi 1979 İslam devrimi öncesindeki İran'a benzetti.
 
Lieberman, Jerusalem Post gazetesinin bugünkü sayısında "Türkiye'nin şamar oğlanı olmayacağız" başlığıyla yer alan yazıda yazısında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yakın ilişkilerin nasıl yeniden kurulabileceği konusunda "dürüst ve içten" bir diyalog önerdi.
 
Aşırı sağcı bir partinin lideri olan Lieberman yazısında şu ifadeleri kullandı:
 
"İlişkilerdeki tamamen tek taraflı değişiklik bizim davranışlarımızı yansıtmıyor, Türkiye'nin iç politikasından kaynaklanıyor ... Ne yazık ki, Türkiye'deki son gelişmeler Ayetullah Humeyni önderliğinde gerçekleşen 1979 İran İslam devrimini hatırlatmaktadır. Tıpkı Türkiye gibi, İran'da bir zamanlar İsrail'in en yakın müttefiklerindendi" dedi.
 
İHH'YI YASADIŞI İLAN EDİN
Öte yandan Lieberman, Amerika Birleşik Devletleri'nin "İnsani Yardım Vakfı" İHH'yı yasadışı ilan etmesini istedi.
 
Lieberman, Amerika İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ile Kudüs'te yaptığı görüşmede İHH'nın Hamas'a destek sağladığını öne sürdü ve vakfın yasadışı örgütler kategorisine dahil edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Lieberman'ın İHH'nın destek sağladığını iddia ettiği Hamas, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin terörist örgütler listesinde yer alıyor. 

NTV