"Lig her şeyden önemli"

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor'a 2 - 1 yenilerek elenen Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlubiyetlerin Fenerbahçe için hiçbir mazereti olamayacağını söyledi.

Lig her şeyden önemli
04 Aralık 2013 Çarşamba 23:01 tarihinde eklendi.

Yanal, Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu kazanmanın ise her şeyden önemli olduğunu dile getirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, "Bütün mağlubiyetlerin Fenerbahçe için hiçbir mazereti yok. Bizim bir yolumuz var; o da şampiyonluk. Bütün camia bu yolda kenetlendik. Bu konuda konsantre olduk. Ve bir tek hedefimiz var elimizde onu gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmek için bütün çalışmalarımızı yürekten yapmaya devam edeceğiz. Rakibi kutluyorum ve onlara kupada başarılar diliyorum." diye konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım'ın geçmişte kupa ödüllerinin toplamının maliyeti karşılayamadığı yönünde yaptığı açıklamaların, futbolcuların kafalarının bir köşesinde bulunup bulunmadığı yönündeki soruya Yanal, "Arkadaşlar; biz her maça kazanmak için çıkmalıyız.

Ben böyle bir şeyi şu anda düşünmek bile istemiyorum. Çünkü bizim bir hedefimiz vardı o da lig şampiyonluğuydu. Bizim için çok anlamlı olan bu şampiyonluğu kazanmaya uğraşıyoruz ve bunu kazanacak güçteyiz." cevabını verdi.

Kupadan elenmelerinin yabancı futbolcuların bazılarının devre arasında gönderilmesi düşüncesini doğurup doğurmadığı şeklindeki soruya da Yanal, "Böyle bir planlama içinde değiliz, böyle bir planlama yapmadık. Net olarak söyleyeyim; ne bir transfer çalışması, ne de oyuncularımızla ayrılık çalışması yaptık. Bu demek değil ki olacak ya da olmayacak. Kesinlikle böyle bir planlama içinde değiliz.

Önümüzde tek bir hedefimiz var; o da şampiyonluk. Önümüzde oynayacağımız Çaykur Rizespor maçı var. Onu kazanmak istiyoruz. Ondan sonra oynayacağımız bütün maçları kazanmak istiyoruz. Ama bildiğiniz gibi tek bir kulvarda gideceğiz; o da lig şampiyonluğu ki bizim için çok önemli bir sezon. Lig şampiyonluğunu kazanarak bu sezonu kapatmamız her şeyden daha önemli. Onun dışında ne gerekiyorsa başkanımız yapacaktır." karşılığını verdi.


CİHAN