Lig TV'den Aziz Yıldırım'a yanıt

Lig TV, Milliyet'in “Yıldırım’dan Markus telefonu” başlıklı haberine itiraz etti.

Lig TVden Aziz Yıldırıma yanıt
17 Aralık 2011 Cumartesi 18:01 tarihinde eklendi.

 

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan ve bir süre önce "insan ticareti" suçundan tutuklanan Ahmet Mahmut Ünlü, avukatı aracılığıyla Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak hakkında çıkan haberlere yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.
 
Talebi inceleyen mahkeme, Ünlü’nün "insan ticareti suçundan İstanbul 10. Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasına karar verildiği, fuhuş yapma, çete kurma, vb suçundan tutuklamasının bulunmadığı" gerekçesiyLig TV açıklaması:
 
Milliyet Gazetesinin 17.12.2011 tarihli nüshasının 1.sayfasında manşetten “Yıldırım’dan Markus telefonu” başlığı ile verilen haberde, dava dosyasında bu telefon konuşmasının tamamı değil özeti yer aldığı için Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Lig Tv’yi yönlendirdiği izlenimi doğmaktadır. Bu konuda yanlış bir izlenimin oluşmaması açısından aşağıdaki açıklamaları yapmak gereği doğmuştur.
 
Bu görüşmenin ve Lig Tv Yöneticilerinin Kulüp Başkanları ile yaptığı diğer görüşmelerin tamamının kayıtları yayınlanmış olsaydı, Lig Tv yöneticisinin ortamı sakinleştirmeye çalışarak ve aynı zamanda Markus Merk ya da başka bir Lig Tv yorumcusuna dair yapılan eleştirilere karşı itirazlarını da okumuş olacaktık.
 
Futbol Dünyasına yakın olanlar bilir ki; her maç sonrası gerek kulüp yöneticileri ve gerekse taraftarlar maçın heyecanıyla kendi görüşlerini  ve eleştirilerini Lig Tv’ye aktarırlar. Lig Tv’den o anda telefona çıkan kim olursa olsun, bu eleştirileri anlayışla karşılayan bir üslupla görüşür ancak Lig Tv, yayınları ile ilgili kararlar konusunda kendi bildiğini okur.
 
LİG TV VE TÜRK FUTBOLU:
 
Lig Tv’nin en önde gelen yayın ilkesi; Futbolu  halka sevdirmek ve Türk futbolunun ekonomik değerini arttırmaya çalışmaktır. Bu ilkelere sahip bir kuruluşun taraflı yayınlar yapması zaten mümkün değildir. Lig Tv’ye yapılan eleştiriler her kesimden geldiğine göre hiçbir kesimin tarafı olmadığımız da aşikardır.
 
Üzüntümüz odur ki; Şike Operasyonu ile meydana gelen kaos ortamı maalesef Türk futboluna ve futbol ekonomisine  ciddi zararlar vermektedir.
 
Lig Tv, Türk futbolunun ekonomisinin dinamiklerini çok iyi bilmekte ve yılların getirdiği tecrübe ile bu konuyu çok iyi analiz edebilmektedir.Spor kulüplerimizin kombine bilet satışları, forma satışları ve seyirci gelirlerindeki azalma benzer oranda Digiturk’ün yayın gelirlerine de yansımıştır. Spor Kulüplerimizin yöneticilerinin de demeçlerine dikkat ederek sürekli birbirlerini, TFF’yi UEFA’yı suçlamak yerine  bu süreci daha soğukkanlı yönetmelerini bekliyoruz.
 
Futbolun ve futbol ekonomisinin kollanması sadece Türkiye Futbol Federasyonu ve Digiturk’ün değil, en başta bu ekonomiden fayda sağlayan Medya Kuruluşlarının ve Spor Kulüplerinin görevidir.le "çete ve fuhuş vb." suçlarla ilgili olarak hakkında çıkan haberlerin durdurulmasına karar verdi.

Medyaradar