Lille’e gidişi sakata geldi

İsmail Köybaşı’nın sakatlığı Fransızlar’la yapılan anlaşmanın çöpe gitmesine neden oldu

Lillee gidişi sakata geldi
04 Haziran 2012 Pazartesi 08:28 tarihinde eklendi.

 

Bulgaristan maçında ön çapraz bağları kopan genç oyuncunun Avrupa hayâli suya düştü! Lille yönetimi 4-6 ay sahalardan uzak kalacak olan Köybaşı için verdikleri teklifi geri çekti.
 
Beşiktaş'ın genç oyuncusu İsmail Köybaşı, Avrupa macerasına ramak kala talihsiz sakatlıkla sarsılıp bu serüveni ertelemek zorunda kaldı. Lille, uzun süredir takipte olduğu sol bek için siyah-beyazlı yönetimin kapısını çalarken taraflar arasında 4 milyon Euro’ya anlaşma sağlandı.
 
Ekonomik olarak zor günler yaşayan camiaya ilaç gibi gelecek olan 4 milyon Euro, yönetim tarafından hemen borçların kapatılması için ayrılmıştı ki A Milli Takım formasıyla Köybaşı’nın sakatlanması tüm planları alt üst etti. Bulgaristan ile oynanan ve 2-0 kazandığımız karşılaşmanın 44. dakikasında pozisyon esnasında rakibi önlemek için kendini feda eden Köybaşı sakatlanınca yürekler de ağıza gelmişti.
 
Maçın  ardından çapraz bağlarının koptuğu açıklanan 23 yaşındaki genç oyuncu hemen ameliyat masasına yatırılırken 4 ile 6 ay arasında sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
 
İSTİKRAR ABİDESİ!
 
Bunun arka planında da bir transfer hikayesi mutsuz sonla bitti! Fransız ekibi ile yapılan mutabakat bu sakatlıkla son bulurken Lille, sakatlığı yüzünden milli oyuncudan vazgeçti. Uzun süredir Avrupa’da futbol oynamak istediği bilinen ve de Lille’de oynamayı kariyeri açısından bir basamak olarak kullanmayı planlayan Köybaşı da sakatlığın ardından Fransızlar’ın kendisinden vazgeçmesiyle birlikte bir şok daha yaşarken yakın çevresine göre genç futbolcu adeta yıkıldı.
 
Son  3 sezonu Beşiktaş’ta geçiren ve ilk sezonunda 23, 2. yılında 37 ve geçtiğimiz sezon da 42 kez sahaya çıkıp en devamlı isimlerden biri olduğunu istatistiklere de yansıtan Köybaşı, gelen tüm hocalara rağmen formanın da değişilmez ismi olmuştu.
 
Fransa Ligi’ni 3. tamamlayıp Devler Ligi’ne vize alan Lille’e gidip Avrupa’da yoluna devam etmek isteyen Köybaşı için yapılan 4 milyon Euro’luk anlaşma da çöpe giderken Beşiktaş yönetimi de önce sakatlığa ardından da ‘sıkışık’ zamanda ceplerinden uçup giden 4 milyon Euro’nun üzgünlünü yaşıyor.
 
6.5 milyon €’ya Beşiktaşlı oldu!
 
Türkiye'nin en yetenekli sol beki olarak parlayan İsmail Köybaşı’nın, G.Antepspor’dan Beşiktaş’a transferi de olaylı olmuştu. Milli takımın sol kanadını uzun yıllar emanet edilecek isim olarak görülen genç oyuncu için siyah-beyazlılar, G.Antep’le 6.5 milyon Euro artı 1 oyuncu karşılığında anlaşmaya varmıştı. Genç oyuncunun bir türlü beklenen seviyeye gelememesi paranın sokağa atıldığı yorumlarına neden olurken Lille’in teklifi geldi.

Vatan Gazetesi